Gezondheid

Hoe houd je jouw haar gezond?

Gezond haar is goud waard. Het oogt niet alleen veel mooier, maar zal ook nog eens om minder aandacht vragen. Daardoor bespaar je heel wat geld uit met het kopen van haarverzorgingsproducten en kappersbezoekjes. Veel vrouwen maken echter de fout om pas wat met hun haar te doen als het eigenlijk al te laat is. Het is veel beter om je haar op structurele basis te verzorgen, zodat je de gezondheid optimaal kunt houden. Maar hoe houd je jouw haar gezond? Hieronder volgen 4 tips. 

1 Gebruik minder shampoo 
De meeste vrouwen springen wel dagelijks onder de douche. Dit betekent echter niet dat je ook iedere douchebeurt je haar moet wassen. Sterker nog: dit kan heel veel schade veroorzaken. Shampoo droogt enorm uit. Zelfs de shampoo waarop staat aangegeven dat je deze dagelijks kunt gebruiken. Probeer het haar daarom zeker niet vaker dan twee keer per week te wassen. En als je je haar wast, gebruik dan altijd kwalitatieve shampoo. Bespaar niet op shampoo, zo weet je zeker dat deze enkel over de beste en voedende eigenschappen beschikt. Kies daarom voor Keune shampoo of een ander speciaal merk om jouw haar gezond te houden. 

2 Breng de kapper regelmatig een bezoekje 
Waar mannen bijna iedere zes weken bij de kapper te vinden zijn, laten vrouwen dit vaak zitten. Zeker vrouwen met lang haar. Waarom zou je immers naar de kapper gaan als je je haar toch lang wilt houden of het zelfs extra wilt laten groeien? Bedenk echter goed dat een kapper er niet altijd is voor de styling, maar ook om het haar gezond te houden. Zelfs wanneer je je haar wilt laten groeien, moeten de puntjes nog regelmatig worden geknipt. Op die manier blijft het haar gezond en breekt het minder snel af. Bovendien groeit het hierdoor ook nog eens sneller. Probeer minimaal iedere twee maanden een kappersbezoekje te plannen. 

3 Knoop je haar niet te strak vast 
Het is een gegeven dat het beter is voor je haar om deze vast te dragen. Zeker bij lang haar. Doe je dit niet, dan schuurt je haar overal langs en kunnen haarzakjes beschadigd raken. Bovendien wordt het hierdoor ook sneller blootgesteld aan allerlei omstandigheden, wat soms een doffe look veroorzaakt. Met een staart, vlecht of knot kun je dit eenvoudig voorkomen. Zorg er hierbij echter wel voor dat je niet te strak knoopt, want op die manier kunnen de haarwortels onnodig beschadigd raken. Gebruik altijd haarelastiekjes die zachter zijn voor het haar. 

4 Gebruik een haarmasker 
De meeste vrouwen zijn wel bekend met een gezichtsmasker, maar geef je jouw haar ook wel eens een maskertje? Nee? Dan wordt het hoog tijd om hier mee te beginnen. Om je haar gezond te houden, is het van belang dat deze regelmatig de nodige voedingsstoffen binnen krijgt. Dit doe je met een verzorgend maskertje. Bovendien geeft het je haar direct een betere uitstraling. Probeer ongeveer 1 á 2 keer per week een haarmaskertje te gebruiken.