Geluk

6 dagelijkse gewoontes voor een gelukkig leven

6 dagelijkse gewoontes voor een gelukkig leven

Gelukkig zijn is misschien wel een van de meest belangrijke dingen in het leven. Iedereen wil uiteindelijk gelukkig zijn. Toch is het onmogelijk om altijd maar gelukkig te zijn. We hebben allemaal dagen waarop we ons minder goed voelen. Toch is het mogelijk om je ook op deze dagen gelukkig te voelen. Al zijn het maar kleine momenten. Geluk kun je tenslotte uit de kleine dingen in het leven halen.

Deze 6 gewoontes kun je dagelijks toepassen om je gelukkig(er) te voelen.

1 Behandel jezelf altijd met liefde
Gek genoeg vinden we het makkelijker om een ander met liefde te behandelen dan onszelf. Waarom is dat? Waarom kunnen we anderen makkelijker begrijpen dan onszelf? Vergeet niet dat geluk bij onszelf begint, en daarom kun je maar beter lief voor jezelf zijn.

2 Laat de technologie soms even voor wat het is
In een wereld waarbij we in de ochtend nog eerder naar onze smartphones kijken dan naar de liefde die naast ons ligt, is het wel eens goed om zo nu en dan even afstand te doen van alle technologie. Zet je telefoon of tv uit en ga goed met elkaar in gesprek. Je zult merken dat deze gesprekken op een andere manier gevoerd worden.

3 Luister naar je gevoel
Het maakt niet uit wat anderen zeggen: als je maar onthoudt dat emoties je niet zwakker maken. Het maakt je uiteindelijk alleen maar sterker zelfs! Huil wanneer je verdrietig bent of schreeuw het eruit als het allemaal even niet lukt. Luisteren naar je gevoel is de eerste stap naar jezelf echt goed leren kennen.

4 Zet je dromen om in daden
Maak een lijst met alles wat je nog wilt bereiken en maak een plan bij hoe je dit kunt aanpakken. Op die manier kun je pas echt jouw dromen achterna gaan. Er is geen excuus meer!

5 Oefen in het maken van goede beslissingen
Vaak heb je twee keuzes: je kunt ‘ja’ zeggen, of ‘nee’. Probeer deze keuzes zorgvuldig uit te kiezen. Je hoeft echt niet overal ‘ja’ op te zeggen. Soms kun je juist gelukkiger worden door eens ‘nee’ te zeggen.

6 Eet gezond en beweeg
Gezond eten en regelmatig bewegen zal ervoor zorgen dat je lichaam sterk en gezond blijft en je geest scherp en gelukkig. Je kunt negatieve invloeden een stuk makkelijker laten voor wat het is nadat je je flink hebt uitgesloofd in de gym. Maar dat niet alleen: als jij je gezond voelt, zul je ook een stuk meer doorzettingsvermogen hebben. En daar worden we nou gelukkiger van!

The power of silence