Gezondheid

Helpen voedingssupplementen om vermoeidheid tegen te gaan?

Wat gebeurt er als niet voldoende slaapt?
Logo Her Health
Geschreven door Redactie

Wat doe je nou als je merkt dat je nog steeds best vaak erg moe en snel emotioneel bent? Ik zorg goed voor mijn lichaam door gezond te eten en te bewegen, ik rust voldoende maar toch merkte ik dat ik me niet helemaal top voelde. Ik heb wel eens gedacht aan het slikken van supplementen, maar ja is dat nou echt nodig en helpt het wel?

Ooit heb ik een reis gemaakt door Sri Lanka waar ik in aanraking ben gekomen met Ayurveda. Ayurveda is een natuurlijke en traditionele geneeskunde uit India die al meer dan 5.000 jaar wordt beoefend. Bij Ayurveda draait het vooral om het bereiken van de optimale gezondheid door gezond eten en een goede spijsvertering. De Wereld Gezondheid Organisatie (WHO) heeft Ayurveda zelfs erkend als een wetenschappelijke geneeskunde.

Omdat mijn ervaring met Ayurveda vanuit mijn reis enorm positief is en omdat mijn buik vaak rommelt, regelmatig formaat basketbal heeft en Ayurveda zich ook op een gezonde spijsvertering richt, heb ik de voedingssupplementen van Vitals getest.

Ik heb 2 supplementen genomen Ashwagandha en Curcumine.

1 Ashwagandha
Ashwagandha is een kruidenpreparaat en heeft een positief effect op de gemoedstoestand en de geestelijke veerkracht. Het wordt vaak gebruikt om beter het hoofd te kunnen bieden aan stresssituaties. Het hoge percentage aan actieve bestanddelenIMG_5153 in de Ashwagandha van Vitals wordt verkregen via een speciale groene extractiemethode.

Wat zijn mijn bevindingen: Ik kon na 4 weken echt verschil merken in mijn gemoedstoestand. Het enorme onrustige gevoel wat ik nog steeds kan hebben als ik te veel heb gedaan was stukken minder. Ik voelde me echt kalmer en had het idee dat mijn lichaam en geest inderdaad meer in balans en minder vermoeid waren.

2 Curcumine
Curcumine is een extract van kurkuma (geelwortel). Wij hebben op Herhealth.nl al eerder een artikel gewijd aan de voordelen van kurkuma. Het is namelijk goed voor je hart en bloedvaten, het ondersteunt de werking van je zenuwstel en het ondersteunt de spijsvertering en leverfunctie. De Curcumine van Vitals is dankzij haar speciale, innovatieve samenstelling 65 keer beter opneembaar dan gewone curcumine supplementen of capsules.

Wat zijn mijn bevindingen:
Ik ben groot voorstander van het gebruik van kurkuma, alleen vind ik het lastig toe te passen in mijn Nederlandse kookgewoontes. Daarom vind ik deze supplementen ideaal. In mijn familie letten we extra goed op ons hart en onze bloedvaten, dus voor mij is het bijzonder goed om deze supplementen te slikken. Daarnaast denk ik dat de combinatie met de Ashwagandha er echt voor heeft gezorgd dat mijn zenuwstelsel tot rust is gekomen.

Dan komen we dus nu terug bij mijn vraag; Helpen voedingssupplementen om vermoeidheid tegen te gaan? Ik denk het wel. Ik blijf deze supplementen in ieder geval gebruiken omdat ze mij echt hebben geholpen om mijn lijf beter in balans te krijgen. Waardoor ik me nu minder vermoeid en emotioneel stabieler voel.

Zelf proberen? Voor meer informatie over de supplementen van Vitals kun je een kijkje nemen op hun website. Je kunt de supplementen bestellen op www.allesvanvitals.nl.

Over de schrijver

Logo Her Health

Redactie