Recepten Snack

Hartige bladerdeeg flappen met pittig gehakt

Hartige bladerdeeg flappen met pittig gehakt
Berber
Geschreven door Berber van Blije Bietjes

Vroeger maakte mijn moeder deze hartige bladerdeeg flappen wel eens. Gevuld met een mengsel van gehakt of met tonijn. Ik vond het altijd heerlijk, maar ik was ze eigenlijk een beetje vergeten. Tot mijn familie afgelopen week kwam eten en ik ineens bedacht dat dit wel een leuke aanvulling was op de pan soep die ik ging maken. 

Deze flappen kun je natuurlijk vullen met alles wat je lekker vindt, maar ik koos voor een lekker pittig gehaktmengsel. Nee, heus niet zo pittig, gewoon lekker. Maar als je echt niet van pittig eten houdt dan kun je de rode peper altijd achterwege laten. Of een halve gebruiken. Het gehakt breng ik op smaak met verschillende kruiden zoals komijn- en paprikapoeder. Een fijngesnipperd uitje, knoflook, rode peper en peterselie om het geheel helemaal af te maken. Het is echt een fluitje van een cent, en een leuk alternatief op een stokbrood met smeersels bij de pan soep die je op tafel zet.

Je kunt er natuurlijk ook een mini variant van maken en deze serveren tijdens de borrel of op een verjaardag. Ik weet zeker dat je ze lekker vindt!

Aantal personen: 8 stuks Bereidingstijd: 30 minuten

INGREDIËNTEN

 • 300 gram rundergehakt
 • 1 rode peper
 • 1 ui
 • 1 knoflookteentje
 • handje fijngesneden platte peterselie
 • 1 blikje tomatenpuree
 • 1 theelepel komijnpoeder
 • 1 theelepel paprikapoeder
 • peper en zout
 • olijfolie
 • 1 ei
 • 8 plakjes bladerdeeg

ZO MAAK JE HET

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Ontdooi 8 plakjes bladerdeeg.
Snijd de ui, rode peper en knoflook fijn.
Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui, knoflook, peper, komijnpoeder en paprikapoeder zachtjes aan.
Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
Voeg daarna de tomatenpuree toe en bak dit even mee.
Breng op smaak met peper en zout en voeg de fijngesneden peterselie toe.
Zet het vuur uit.
Kluts een eitje.
10 Leg op ieder plakje bladerdeeg een flinke lepel van het gehaktmengsel. Vouw het bladerdeeg dicht en prik de randjes aan met een vork.
11 Leg de flappen op een bakplaat met bakpapier en bestrijk iedere flap met het geklutste ei.
12 Bak de flappen in 15 – 20 minuten gaar.
Eet smakelijk!

Over de schrijver

Berber

Berber van Blije Bietjes

Hoi! Ik ben Berber van Blijebietjes.nl. Lekker, gezond en puur eten koken is al jarenlang mijn grote passie en het koken zonder pakjes of zakjes is mij vanaf jongs af aan al met de paplepel ingegoten. Op mijn foodblog wil ik iedereen die van lekker eten en koken houdt laten zien dat koken zonder pakjes en zakjes echt niet moeilijk is, maar juist heel leuk en super lekker!
Blijebietjes.nl