Relaties

5 tips om de seksuele connectie met je partner te verbeteren

5 tips om de seksuele connectie met je partner te verbeteren

Als je denkt aan seks is het woord intimiteit dan het eerste wat in je hoofd opkomt? Zie jij seks als de manier om helemaal gezien en geliefd te worden en het moment waarbij jij helemaal vrij bent om jezelf te uiten? Als je merkt dat je antwoord nee is dan ben je niet de enige. Voor de meeste mensen is het eerlijke antwoord, nee.

Voor veel mensen zit er een groot gat tussen wat ze echt zoeken in seks en hoe ze seks momenteel beleven. Dit gat zorgt voor teleurstelling, verbittering en andere vervelend emoties. En dit is zonde en niet nodig! Daarom delen we vandaag 5 tips over hoe je de seksuele connectie met je partner kunt verbeteren.

1 Erken dat het belangrijk is om eerst een intieme vriendschap met je partner te realiseren
We willens tijdens de seks een diepe connectie met onze partner voelen. De realiteit is dat de kwaliteit van je relatie met je partner heel belangrijk is voor de verbondenheid die je voelt in de slaapkamer. Emotionele connectie en vertrouwen zijn een vereiste voor een goed seksleven. Voor echte intimiteit heb je ook acceptatie, begrip en aantrekkingskracht nodig. Als je relatie een veilige plek om te delen en te zijn is kun jij je uitdrukken zonder dat je veroordeeld wordt. Het vermogen om meer te bieden en om je over te geven in de slaapkamer heeft alles te maken met een gevoelig van veiligheid.

2 Zorg voor een connectie met je eigen lichaam
De sleur en stress van ons dagelijks leven – schoonmaken, koken, werk – zorgt er voor de meeste van ons voor dat we weinig tijd overhouden om echt voor onszelf te zorgen. Waardoor we heel weinig tijd kunnen besteden aan het ontdekken, omarmen en genieten van ons lichaam.

Helaas heeft dit invloed op ons seksleven. Wanneer we geen intieme relatie met ons eigen lichaam hebben opgebouwd, is het bijna onmogelijk om een intieme seksuele relatie met iemand anders op te bouwen. Probeer tijd te maken om je eigen lichaam te ontdekken, voelen en het lief te hebben. Als je zelf weet wat je fijn vindt ben je beter in staat om dit communiceren naar je partner.

3 Spreek je uit
Één van de meest voorkomende redenen dat seks op een gegeven moment gaat voelen als een routine en het minder gepassioneerd wordt is het gebrek aan communicatie.

Het lijkt misschien dat je overdreven reageert als je tegen je partner wilt zeggen hoe pissig je bent als je ziet dat hij met flirterige ogen naar je vriendin kijkt. En het lijkt niet nodig om uit te drukken hoe teleurgesteld je was toen je partner niet erkende hoeveel werk jij had gedaan om de perfecte date te organiseren. Maar als jij je pijn onderdrukt op deze momenten, dan gaat het niet weg. Het komt gewoon in een andere vorm omhoog.

Één van de manieren waarop het omhoog komt is door onderdrukte intimiteit. Als je dingen direct uitspreekt dan is de kans veel kleiner dat jij verbittert of dat je wrok koestert tegen je partner. Hierdoor voel je veel minder negativiteit en ben je meer bereid om op andere manieren meer te geven en te ontvangen, vooral als het op seks aankomt. Dus spreek je uit!

4 Omarm het licht, het donker en de stukken daartussen
Veel stellen belanden op een gegeven moment in een seksuele sleur. Vaak is het juist zo dat deze sleur je seksleven insluipt als jij en je partner je heel veilig bij elkaar voelen. Daarom is het ook zo belangrijk om de manier waarop jullie je uiten te verbreden, dit betekent dat jullie juist een klein beetje buiten jullie veilige zone kunnen treden.

Misschien is het uit je comfort of veilige zone stappen en het omarmen van je ‘donkere’ gedeeltes wat net wat jullie nodig hebben om de intimiteit tussen jullie te laten groeien. In de slaapkamer kan dit betekenen dat je het toelaat dat je partner wat steviger de liefde met je bedrijft of dat jij je vrij voelt om de seksuele honger, sensualiteit of openheid die jij verlangt te uiten. Als jij jezelf bent, zonder schaamte en je tegemoet komt aan je verlangens kun je een diepgang in jullie seksleven ervaren die je nooit eerder hebt gevoeld.

5 Geef je over aan wat eruit komt
Vaak komt het gebrek aan intieme connectie door de druk om te presteren of om iets te bereiken. Of dit nu het krijgen van een orgasme is, het proberen om er op een bepaalde manier uit te zien of dat je graag wilt dat je partner jou een geweldige minaar(es) vindt, het leidt af van de schoonheid van het moment. Wat als het doel van de seks is om het samen met je partner te delen? Dat jullie niet meer de druk hoeven te voelen om iets te bereiken, dat jullie alles loslaten en genieten van het moment, wat de uitkomst ook is.

Wanneer we seks kunnen gebruiken als een uiting van onze liefde en aanwezigheid dan zorgen we ervoor dat de intimiteit groeit. Soms heb je wat lef nodig om, nadat je je veilig genoeg voelt, toch uit je comfort zone te stappen. Maar wanneer je moedig genoeg bent dan kun je ervoor zorgen dat de seksuele connectie tussen jou en je partner heel diepgaand wordt.

Mindbodygreen.com