Relaties

7 signalen dat je partner echt van je houdt

7 signalen dat je partner echt van je houdt

Verliefd worden is een spannende periode. Als je een partner hebt gevonden waar je van houdt dan wordt je hele kijk op het leven positiever. Echte liefde voor elkaar hebben is zo bevrijdend dat het ervoor zorgt dat je elkaar niet wilt veranderen of controleren. Je bent vrij om aan jezelf te werken en je vindt nog betere manieren om samen van het leven te genieten.

Soms kun je je wel eens afvragen of je partner echt van je houdt. Zelfs als alles goed gaat, zijn we hier soms nieuwsgierig naar. Als je wilt weten of je partner er echt voor je is dan zijn genoeg signalen die voor zichzelf spreken. Als je deze signalen herkent dan weet je dat het goed zit tussen jullie:

1 Jij vertelt hem of haar je geheimen
Wanneer jij je geheimen aan hem vertelt betekent dit dat je hem vertrouwt, dat hij heeft laten zien dat hij te vertrouwen is. Wanneer jij je partner iets toevertrouwt is hij niet geschokt. Nee hij accepteert je, hij accepteert alles van je inclusief geheimen waar jij je misschien voor schaamt. Daarnaast zal je partner het nooit aan iemand doorvertellen, zelfs niet aan zijn beste vrienden.

2 Hij of zij wil oud met je worden
Wanneer je grapjes maakt over samen oud worden, dan heeft je partner een bepaalde blik in zijn ogen. Bijna alsof je partner jullie voor zich ziet terwijl jullie samen ouder worden en daar wordt hij hartstikke blij van. Als jij jullie samen ook oud ziet worden dan is dit een teken dat jullie heel veel van elkaar houden en dat jullie je veilig en compleet genoeg bij elkaar voelen om voor altijd een leven samen te starten.

3 Hij of zij is trots op je en je vertelt je dit ook
Of de dingen die je hebt bereikt nou klein of groot zijn, je partner zorgt ervoor dat je weet dat hij trots is op alles wat je hebt bereikt. Terri Orbuch, Ph.D., professor aan Oakland University zegt: “Als mensen zich erkent en speciaal voelen zijn ze gelukkiger in hun relatie en meer gemotiveerd om de relatie beter en sterker te maken.” Wat je ook doet, je partner vindt het geweldig en laat je weten dat hij trots op je is.

4 Jullie zijn het wel eens oneens, maar jullie maken het altijd weer goed
Alle stellen hebben wel eens ruzie of een discussie. Maar wanneer jullie het niet met elkaar eens zijn dan leidt dit niet tot een wrok naar elkaar. Uiteindelijk zorgen jullie voor een compromis. Daarnaast hoeven jullie je geen zorgen te maken over dat een ruzie voor spanningen in jullie relatie zorgt, want jullie weten dat het eindelijk allemaal goed komt.

5 Jullie blijven galant
Als je partner zo veel van je houdt dan, zal hij of zij er altijd alles aan blijven doen om jou gelukkig te maken. Ook na 20 jaar zal je partner nog steeds de deur voor je open houden, zware tassen voor je dragen of een kopje thee voor je maken als je moe bent. Liefde gaat om emotie, maar het gaat ook om de daden waaruit de liefde blijkt.

6 Je partner wil je beschermen
Dit betekent niet dat je partner jaloers is als jij uit gaat met vrienden. Het gaat erom dat je partner altijd wilt dat je veilig bent. Hij wil er zeker van zijn dat je veilig thuis komt als je uit bent geweest en als hij je niet kan ophalen wil hij zeker weten dat je op een andere manier veilig thuis kan komen. Als je partner zo veel van je houdt zal hij je altijd willen beschermen, wat er ook gebeurt.

7 Je partner durft zich emotioneel kwetsbaar op te stellen
Veel mensen vinden het moeilijk om zich kwetsbaar op te stellen. Maar jouw partner heeft er geen moeite mee om zich voor jou kwetsbaar op te stellen. Echte liefde tonen betekent dat je kwetsbaar, echt en eerlijk bent. Elkaar vertrouwen betekent dat je alles van jezelf aan je partner durft te laten zien. Je partner vertelt jou zijn of haar dromen, angsten en geheimen en weet dat jij hem nooit zal veroordelen.

powerofpositivity.com