Geluk

7 manieren waarom een alfavrouw boven iedereen uitsteekt

Zo manieren waarop een alfabrouw boven iedereen uitsteekt

De term alfaman ken je waarschijnlijk wel, de grote stoere man en leider van de groep. Hoewel de term alfavrouw je direct doet denken aan een krachtige en stoere vrouw, zijn alfavrouwen niet altijd de genen die je direct spot in een groep mensen. Hoe je haar wel herkent?

1 Natuurlijke zelfverzekerdheid
Een alfavrouw heeft een natuurlijke zelfverzekerdheid die ervoor zorgt dat mensen haar willen volgen. Haar zelfvertrouwen is dik verdiend en ze zal dit nooit omzetten naar arrogantie of bravoure. Ze trekt positiviteit aan en is niet de luidste uit een groep. Mensen hebben respect voor haar en voor het zelfvertrouwen wat ze uitstraalt.

2 Haar acties lijken haar geen moeite te kosten
Het kost bloed zweet en tranen om acties eruit te laten zien alsof ze geen enkele moeite kosten. Ook zij heeft door moeten zetten en tijd moeten investeren, alleen zie je dit niet. Doordat het lijkt alsof ze alles altijd voor elkaar heeft inspireert ze anderen. Ze staat het leven toe om haar te leiden en in plaats van dat ze dingen forceert. Ze is weet heel goed dat dingen forceren geen zin heeft en zo blijft ze in balans bij de keuzes die ze maakt. Een alfavrouw weet wanneer ze een extra zetje moet geven, maar ze weet ook wanneer ze een stapje terug moet doen.

3 Ze vertelt je hoe het is
Mensen die eerlijk durven vertellen hoe dingen in elkaar zitten steken altijd met kop en schouders boven de rest uit en dit geldt ook voor een alfavrouw. Mensen zijn tot haar aangetrokken omdat ze weten dat ze altijd de waarheid zal spreken. Een alfavrouw met de gewoonte om de waarheid te spreken wordt gerespecteerd door anderen. Mensen zien dat ze oprecht is en hechten waarde aan haar mening.

4 Het vermogen om constructieve feedback te ontvangen
Alfavrouwen zijn niet bang om de waarheid over zichzelf te horen. Het maakt niet uit hoeveel ze hebben bereikt, ze staan er altijd voor open om zichzelf te verbeteren en om te groeien als persoon. Het vermogen om kritiek te accepteren maakt al dat ze anders zijn dan de meeste mensen en draagt bij aan haar succes.

5 Ze gaat de concurrentie met andere vrouwen niet aan
De alfavrouw kijkt alleen naar zichzelf. Ze leidt haar leven niet volgens de verwachtingen van anderen en zit goed in haar vel. Onzekerheid zorgt ervoor dat je anderen gaat beoordelen. De alfavrouw is niet onzeker, ze weet wie ze is en ze heeft er geen behoefte aan om andere vrouwen te veroordelen. Ze gunt andere vrouwen succes en geluk.

6 Ze is emotioneel intelligent
Weten hoe je situaties en mensen moet lezen is een belangrijk onderdeel van een alfavrouw. Ze kan andere mensen lezen en voelt aan of iemand goed of slecht voor haar is. Ze zal ze soms weglopen van relaties voordat deze verslechteren, zo bespaart ze zichzelf een hoop tijd en stress.

7 Ze heeft de goede balans gevonden tussen werk en privé
Een alfavrouw weet hoe belangrijk het is om de balans te houden tussen privé en werk. Er is een tijd voor werk en er is een tijd voor ontspanning. Ze voelt wanneer ze een pauze nodig heeft en die geeft ze zichzelf dan ook zonder schuldgevoel.

Ook interessant: Waarom sterke vrouwen zich soms van binnen gebroken voelen

powerofpositivity.com