Geluk

Goede dingen gaan zodat ze ruimte kunnen maken voor iets wat nog beter is

Goede dingen gaan zodat ze ruimte kunnen maken voor iets wat nog beter is

Aangezien jij je toekomst toch niet kunt voorspellen kun je maar beter inbeelden dat het mooi, licht, geweldig en nog beter dan het verleden wordt. We houden zo graag vast aan ons verleden, zijn bang dat de mooie momenten geweest zijn en hierdoor vinden we het moeilijk om mensen, situaties of andere dingen los te laten. “Wat als dit nooit meer gebeurt of terugkomt? Wat als ik nooit meer zo gelukkig wordt?”, vragen we ons af. Maar toch verrast het leven ons door weer mooie momenten te creëren, door de zon weer te laten schijnen en misschien zelfs wel feller dan je ooit voor mogelijk had kunnen houden. 

We verliezen mensen uit het oog, maar we ontmoeten nog mooiere mensen. We denken dat we nooit meer zo’n relatie krijgen, maar dan krijgen we een relatie die de vorige ver overstijgt. We denken dat we nooit meer zo’n fijne baan krijgen, maar dan vinden we iets wat veel beter bij ons past. 

Het leven verandert altijd en de dingen waar we aan wennen, de dingen die ons een veilig en comfortabel gevoel geven, veranderen ook. We vinden het moeilijk om te wennen aan een leven zonder de belangrijke pilaren die ooit de basis van ons leven waren. Maar je moet altijd vertrouwen blijven houden in het feit dat de toekomst mooie dingen voor ons in het vooruitzicht heeft. 

Jij bent de enige die kunt besluiten of jij je toekomst positief of negatief ziet. Want zo lang jij er bent heeft de wereld je nodig en je kunt veel beter positief naar de toekomst kijken en het vertrouwen hebben dat de wereld je echt nog nodig heeft voor iets groots en moois. 

Train jezelf om het einde van iets te gelijkertijd te zien als een nieuw begin. Een begin van een nieuw en mooi hoofdstuk van jouw persoonlijke boek te schrijven. Train jezelf om naar afscheid te kijken als een nieuwe begin voor nieuwe kansen en om ruimte te maken voor dingen die nog mooier zijn en die nog beter bij jou passen. 

Dit betekent echt niet dat de toekomst geen slechte of zware dagen kent, maar het zal je ook liefde, succes en onvergetelijke momenten brengen. Dus in plaats van te denken dat alle mooie dagen achter je liggen en dat het ‘niet beter wordt dan dit’ kun je beter denken: ‘Ik kan niet wachten om te zien wat voor mooie dingen er voor mij in het vooruitzicht liggen’.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?