Relaties

7 belangrijke beloftes die mensen met een goede relatie elkaar maken

7 dingen die stellen in een goede relatie elkaar beloven

Relaties hebben tijd, commitment en energie nodig. De juiste persoon vinden is lastig, maar bij die persoon blijven is soms nog lastiger. We hebben romantische idealen in ons hoofd van hoe een relatie zou moeten zijn en denken dat als het goed zit dingen vanzelf gaan. Maar relaties kosten werk en als je geïnteresseerd bent in het creëren van een goede en lange relatie dan kun je eens nadenken over het maken van deze 7 beloftes aan jouw partner:

1 Ik beloof je dat ik open voor je sta en dat ik mijn gevoelens deel
Zelfs als we bijna allemaal meer intimiteit en een diepere connectie willen, doen we toch nog dingen die het tegenovergestelde bereiken. We praten niet met onze partners over hoe we ons voelen of wat we van ze verlangen. Voor een blijvende relatie moeten beide partners zich openstellen en zich kwetsbaar op durven opstellen. Wees bereid om de dingen die je dwars zitten te delen en wees je bewust dat je partner geen gedachtes kan lezen.

2 Ik beloof dat ik naar je zal luisteren en je niet zal veroordelen
Niet elke opmerking of verhaal heeft een reactie, oplossing of actie nodig. Je kun ook gewoon actief luisteren en aanwezig zijn. Je kunt beloven om te luisteren zonder te oordelen. Luister als een echte vriend.

3 Ik beloof je dat ik je jezelf laat zijn en dat ik mijn verwachtingen los laat
Als jij onrealistische verwachten van je partner hebt dan zul je teleurgesteld worden. Als jij erop hoopte dat hij of zij als verrassing de vakantie zou uitzoeken die jij nodig had dan word je teleurgesteld. Relaties gaan niet over het nakomen van onuitgesproken verwachtingen. Leer om je partner niet meer te willen veranderen en verwelkom de persoon die hij of zij is.

4 Ik beloof je dat ik je altijd zal steunen
Als je partner door een lastige tijd gaat dan heeft hij of zij jou meer nodig dan ooit. Maak een belofte om je partner te steunen wanneer het leven even zwaar is. Beloof om er voor elkaar te zijn en wees je partners grootste aanmoediging.

5 Ik beloof dat ik je accepteer zoals je bent en je snel vergeeft
Kun je een afspraak maken dat je de ander helemaal accepteert, met al zijn of haar minpunten? Kunnen we onze wrok loslaten en snel vergeten wat er is gebeurd om zo weer zo snel mogelijk tot elkaar te komen?

6 Ik beloof je dat ik je zal helpen groeien
In plaats van cynisch te zijn of negatief kun je ook beloven dat je de ander juist omhoog tilt. Laat zien dat je elkaar respecteert en moedig elkaar aan om het nog beter te doen. Geef geen kritiek op je partner als je wilt dat hij of zij zich op een bepaalde manier gedraagt. Nee bespreek de dingen die besproken moeten worden en geef je partner de kracht die hij of zij nodig heeft.

7 Ik beloof dat ik van je houd en dat ik je mijn waardering toon
Een relatie is altijd aan het veranderen. Levens, carrières en kinderen zorgen ervoor dat een relatie altijd in beweging is. Maar om een relatie goed te houden moet je hem koesteren. Maak tijd voor echte connectie en romantiek en laat je partner weten hoeveel je hem waardeert en van hem of haar houdt.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?

Mindbodygreen.com