Gezondheid

Gezonde sapjes in alle kleuren van de regenboog

Gezonde sapjes in alle kleuren van de regenboog

Sapjes zijn enorm handig. Je maakt ze snel en bovendien zijn ze rijk aan vitaminen en mineralen. Heb je even weinig tijd voor een gezond ontbijt? Gooi enkele lekkere fruit en groenten samen in de blender, even mixen en je sapje is klaar. Vaak kan je het nog wat opdikken door er ook yoghurt of havermout aan toe te voegen. Je drinkt het onderweg en geniet van een boost aan vitaminen. Of waarom niet als een lekker 4-uurtje? Hieronder lees je enkele van mijn favoriete sapjes of juices.

Ben je geen cooking queen? Dan kan je ook even de deur uit om een lekker sapje te gaan halen bij jou in de buurt. Tegenwoordig rijzen deze healthy food en sapjes adresjes als paddenstoelen uit de grond en kun je de sapjes dus ook makkelijk in een cafe drinken of aan huis laten bestellen.

Boost the brain
Ingrediënten: 75g voorgekookte rode bieten, 2 appels, 1 el chiazaad, 50g bleekselder, 1 citroen en 2 el hennepzaad. Deze mooie rode smoothie bevat veel vitamine-E uit het hennep- en chiazaad en foliumzuur in de selder. Dit dus perfect om je brain een goede boost te geven. Start met de appelen, rode biet en selder in de blender te gooien. Vervolgens doe je er 100ml water bij samen met de citroensap, hennepzaad en chiazaad en mix je tot je een vloeibaar drankje bekomt.

Full power, al bij het krieken van de dag
Deze smoothie geeft je een superboost in de vroege ochtend. Wat je nodig hebt is: 1 handvol boerenkool, 2 kiwi’s, 2 el honing, 2 glazen amandelmelk, 1 avocado, 1 peer en 2 el havermout. In de boerenkool zitten er veel vezels en zwavel die zorgen voor de ontgifting van slechte stoffen in je lichaam. De havermout houdt je bloedsuikerspiegel op pijl. Een goede starter voor je dag dus. Begin met stukjes kiwi, peer en avocado en voeg er vervolgens de andere ingrediënten bij. Even mixen en klaar is kees. Enjoy!

Vitamin C boost

Vitamine C boost

Nood aan een vitamine C boost? Dan is dit drankje zeker iets voor jou. Dit drink je best niet meer dan één maal per week, teveel is ook niet gezond. Ingrediënten: 2 geschilde kiwi’s, 1 wortel, 1 groene appel en een halve geschilde limoen. Haal de witte stukjes die aan de citrusvruchten zitten eraf, want deze smaken nogal bitter. Dit sapje is vrij licht, dus gaat prima met een luxe ontbijt dat aan huis bezorgd is.

Een gezonde cafeïne boost
Even genoeg van je dagelijkse kop koffie? Je wilt toch nog het effect van de caffeïne? Dan is deze smoothie wel iets voor jou. Benodigdheden zijn 250ml amandelmelk, 1-2 eetlepels cacao poeder, 2 bananen, ijsblokjes en 1-2 theelepels honing. De cacao bezorgt je cafeïne, de banaan en ijsblokjes voor de frisse smaak. Een perfect drankje om de dag mee te starten.

Klinkt allemaal heerlijk toch? Steek je blender in het stopcontact en beginnen maar. Er zijn zoveel mogelijkheden voor lekkere sapjes. Probeer deze receptjes en vind er zelf nog enkele uit ;). Veel plezier