Relaties

Ga je door een break-up? Dit kan jou verder helpen

Ga je door een break-up? Dit kan jou verder helpen

Het leven is een kwestie van vallen en opstaan. Ben je recent door een break-up gegaan? Dan is het de hoogste tijd om weer op te krabbelen. Elke dag dat je op de spreekwoordelijke grond blijft liggen, is een gemiste kans. Het leven is immers veel te kort om ongelukkig te zijn.

Een break-up moet echter niet gebagatelliseerd worden. Bijna niks is zo vervelend en zo pijnlijk als een relatie die stopt. Maar, onthoud dat er altijd licht aan het einde van de tunnel schijnt. Je gaat nu even door een vervelende periode, maar hier kun je zelf verandering in aanbrengen. Dat doe je onder meer met onderstaande tips.

Bezoek een waarzegger
Een waarzegger is goed in het onthullen van verborgen zaken. Als je bij één van de betere waarzeggers langsgaat, kun je dus achter het geheim komen van de stukgelopen relatie. Lag dit mogelijk aan jezelf? Dan kun je met de aanwijzingen van de waarzegger gericht aan je eigen houding en gedrag werken. Geeft de waarzegger aan dat het probleem vooral bij je ex lag? Dan is dat een geruststellend gevoel voor je.

Zie je – om welke reden dan ook – een waarzegger niet helemaal zitten? Dan kun je bij een paragnost langsgaan. Een paragnost ziet dingen die jij en de meeste andere mensen niet zien. De paragnost ziet deze dingen wél en kan zodoende unieke inzichten aan je voorschotelen.

Spreek erover
Je hebt ongetwijfeld wel vrienden of familieleden bij wie je je hart kunt luchten. Doe dit zo snel mogelijk. Als je hier te lang mee wacht, kun je je gevoelens gaan opkroppen. Het is daardoor des te lastiger om afscheid te nemen van deze verdrietige gevoelens.

Praten doet het altijd goed. Maar, praten met dierbare mensen is nog beter. Je voelt je bij hen welkom en je kunt bij hen alles kwijt. Durf dus zeker het gesprek aan te gaan met bijvoorbeeld een vriend(in), ouder of broer/zus.

Doe leuke dingen
Na een break-up heb je waarschijnlijk geen zin in al te bijzonder leuke dingen. Toch is het advies om vooral leuke dingen te ondernemen. Door leuke dingen te ondernemen, hoef je even niet aan je ex te denken. En ook niet aan de hele situatie.

Geen social media
Social media kan erg leuk zijn, maar het kan ook als vergif werken. Als je je ex de hele tijd op social media voorbij ziet komen, steekt dit je ongetwijfeld ernstig. Zonder dat je daarom even volledig van social media af. Sowieso kan het geen kwaad om op dit soort momenten je telefoon weg te leggen. Ga even terug naar de essentie van het leven; dat is een leven zonder smartphone en bijbehorende prikkelingen.