Relaties Single

Een kleine reminder dat het oké is om alleen te zijn

11 kleine momenten die bewijzen dat je exact bent wie en waar je moet zijn in het leven

Want als je alleen bent geef jij jezelf het geschenk van rust. Het is oké om alleen te zijn omdat jij leert hoe jij jezelf gelukkig maakt. Je leert hoe je van dingen kunt genieten zonder dat je wordt gedwongen om het anderen naar hun zin te maken.

Als je alleen bent, ben je onafhankelijk. Waar je door heengaat, je weet dat je vooral op jezelf kunt rekenen. Je kunt niet zomaar in elkaar storten en huilen voor hulp. Je kunt niet anderen alles voor je laten opknappen. Je worstelt, maar vindt oplossingen door je eigen wijsheid en doorzettingsvermogen. 

Het is oké om alleen te zijn wanneer je jarig bent, als het kerstmis is, oudejaarsavond of wat voor feestdag dan ook. Het alleen vieren ziet er misschien in de ogen van anderen zielig uit, maar jij weet dat je er vrede mee hebt. Het laat juist zien dat je tevreden bent (je waardeert jezelf genoeg) en dat je moedig bent (want het boeit je niet wat anderen van je denken).

Volg Herhealth.nl op Instagram

Je weet hoe je liefde moet geven. Je hebt een groot hart, kunt goed luisteren en hebt een goede ziel. En wanneer je eindelijk je hart opent zal dit alles eruit stromen. Je weet hoe je moet liefhebben. Je bent iemand die het waard is om van gehouden te worden door iemand die je begrijpt, die je aanbidt en die jou ziet.

Wees niet bang voor de mensen die zeggen dat je steeds ouder wordt. Dat het tijd wordt om iemand te vinden. Dat je te kritisch bent. Dat jij je niet durft te binden. Dit is niet waar. Deze opmerkingen komen van oppervlakkige mensen die niet zo sterk zijn als jij. Dus nog één keer: het is oké om alleen te zijn. Want alleen kunnen zijn is een super power die niet iedereen bezit.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?

Thoughtcatalog.com