Geluk

Ik hoop dat je weet dat jij niemand een verklaring schuldig bent voor de keuzes die je maakt

Ik hoop dat je weet dat jij je niet hoeft te verantwoorden voor de keuzes die je maakt. Vooral niet tegenover de mensen die je niet begrijpen of tegenover de mensen die verwachten dat je een ander persoon bent dan je werkelijk bent. Ik hoop dat je weet dat je niet hoeft te stoppen met doen wat jij wilt omdat iemand anders er een probleem mee heeft. Ik hoop dat jij je eigen geluk niet opgeeft omdat je bang bent om anderen teleur te stellen.

Ik hoop dat je weet dat mensen jouw keuzes vaker niet dan wel zullen begrijpen, omdat ze niet in jouw schoenen staan. Ze weten niet wat jou gelukkig maakt of hoelang je hebt gewacht op deze kans. Ze weten niet waarom je vasthoudt aan bepaalde dingen en waarom je andere zaken juist dicht bij je houdt. Ze weten niet waarom je sommige mensen vergeeft en waarom je andere mensen juist laat gaan. 

Maak je eigen keuzes. Kies voor jezelf. Leer van je fouten. Groei als resultaat van de keuzes die je hebt gemaakt, goed of fout, niet als resultaat van wat mensen tegen je hebben gezegd. Ik hoop dat je weet dat mensen je afremmen als je hun goedkeuring belangrijker vindt dan jouw behoeftes. 

Volg Herhealth.nl op Instagram

Ik hoop dat je weet dat als je ooit de verkeerde keuzes hebt gemaakt of dat wanneer je emoties de overhand hebben gekregen, je niet de vergeving van anderen nodig hebt, zolang jij jezelf maar kunt vergeven. Ik hoop dat je weet dat iedereen die je tegenkomt ook nog aan het leren is en dat je niet altijd kunt geloven wat ze zeggen. 

Ik hoop dat je weet dat jij de enige bent die moet leven met de consequenties van je keuzen en jij jouw keuzes dus ook niet hoeft te verdedigen. Jij leeft jouw leven. Ik hoop dat je nooit vast komt te zitten in de meningen en vooroordelen van anderen. Ik hoop dat je keuzes je vrijheid geven. Je bent één keuze verwijderd van het veranderen van je leven en ik hoop dat je weet dat dit altijd JOUW keuze is en niet die van iemand anders. 

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?

Thoughtcatalog.com