Gezondheid

De voordelen van een elektrische fiets

De voordelen van een elektrische fiets

Jezelf per fiets verplaatsen in het verkeer heeft vele voordelen. Het is lekker wendbaar, makkelijk te parkeren en je haalt ondertussen meteen een frisse neus. Bovendien ben je gezond bezig en verplaats je je makkelijk van A naar B. Heb je lichamelijk problemen waardoor het fietsen wordt bemoeilijkt maar wil je wel in beweging blijven? Dan is een elektrische fiets ideaal. Dankzij de trapondersteuning leg je gemakkelijk lange afstanden af zonder dat je hier lichamelijk hinder van ondervindt. Zelfs bergop fietsen is op deze manier een eitje! Wil je weten welke voordelen een elektrische fiets nog meer heeft? Lees dan snel verder.

Gezondere levensstijl
Al kost het minder inspanning om een elektrische fiets te besturen dan een gewone, toch is het goed voor je gezondheid. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat mensen vaker de elektrische fiets pakken dan een gewone fiets. Waar bij slecht weer of kou eerder de auto werd gepakt, neemt men nu makkelijker de elektrische fiets. En ook al wordt het trappen ondersteunt, je verricht nog wel enige inspanning. Daarmee is het goed voor een gezond portie lichaamsbeweging. Er zijn niet alleen elektrische fietsen in stadsuitvoering verkrijgbaar. Tegenwoordig heb je ook elektrische fietsen in mountainbike, hybride of race uitvoeringen. Daarmee oogt het net wat sportiever.

Milieuvriendelijk naar het werk
Wanneer je op de elektrische fiets naar het werk gaat ben je groen bezig. Weliswaar komt er bij het opladen van de accu CO2-uitstoot vrij, maar dat is zeer minimaal. Ter vergelijking; bij een auto is dat 30 keer zoveel. Bij veel bedrijven kun je gebruik maken van een fietsplan. Het is zeker het overwegen waard om hieraan deel te nemen met een elektrische fiets. Na je werk even boodschappen doen is ook ideaal met de e-bike. Nooit meer wachten tot er een parkeerplek vrijkomt bij de supermarkt wat voor veel ergernissen zorgt. Daar zit je na een drukke werkdag echt niet op te wachten. Je stalt de fiets en loopt snel even naar binnen om de boodschappen te halen voor het avondeten. Met je flitsende elektrische fiets val je natuurlijk al lekker op. Wil je nog meer opvallen en het bedrijf waar je werkt of eigenaar van bent extra promoten? Laat dan boodschappentassen bedrukken.

Perfect vervoer voor alle gelegenheden
Niet alleen voor woon- werkverkeer, maar ook in je vrije tijd heb je veel voordelen van een elektrische fiets. Wanneer je graag erop uit gaat is het een perfect vervoersmiddel. Lekker fietsen door de bossen, in de duinen en het platteland terwijl je niet al te veel vermoeid raakt door het trappen. Ook tijdens een vakantie is een elektrische fiets makkelijk mee te nemen op een fietsdrager. Zo zie je heel wat van je vakantieomgeving. Om je ogen te beschermen tegen de felle zon tijdens het fietsen laat je zonnebrillen bedrukken. Wanneer je eenmaal een elektrische fiets hebt aangeschaft, zul je deze heel vaak gebruiken. Goed voor het milieu, je hebt meer snelheid dan met een gewone fiets en je bent toch in beweging.