Geluk

Ben je mentaal sterk of doe jij je onbewust sterker voor? 7 signalen

4 Tips om je niet meer zenuwachtig te maken voor je functioneringsgesprek

Door dingen te zeggen als: “Ik ben nergens bang voor” of “Ik wilde die promotie toch niet”, betekent het niet automatisch dat je mentaal sterk bent. Er is dan zelfs een grote kans dat jij je stoerder voordoet dan je bent. Onderstaand zie je 7 signalen dat jij je sterker voordoet dan je bent.

1 Je maskeert je onzekerheden
Door je stoerder voor te doen dan je bent kun je een persoonlijkheid ontwikkelen die zegt: “Ik ben de beste”. Maar achter dit stoere voorkomen zit vaak veel onzekerheid. In plaats van het verspillen van energie aan je stoerder voor te doen dan je bent, investeren mentaal sterke mensen liever hun tijd en energie in het verbeteren van zichzelf. Ze erkennen hun tekortkomingen en streven ernaar om een beter persoon te worden.

2 Falen is voor jou geen optie
Zeggen dat falen geen optie betekent niet dat je niet faalt – maar het weerhoudt je er wellicht wel van om het te proberen. Mensen die zich stoerder gedragen dan ze zich voelen, voelen zich meestal prettiger bij het showen van de vaardigheden die ze al hebben dan het proberen van nieuwe dingen. Voor mentaal sterke mensen is falen een nieuwe stapje richting succes. Ze vertrouwen op hun vermogen om weer op te staan nadat ze zijn gevallen en ze zijn bereid om te leren van hun fouten.

3 Jouw eigenwaarde hangt af van hoe anderen je zien
Mensen die zich stoerder voordoen zijn erg bezig met hun voorkomen. Hun eigenwaarde is afhankelijk van de meningen van anderen. Metaal sterke mensen hoeven zich niet tegenover anderen te bewijzen. Ze zijn bereid om om hulp te vragen omdat ze graag willen groeien.

4 Je onderdrukt je emoties
Vaak uiten stoere mensen geen emoties, behalve woede. Ze verstoppen hun angsten, verdriet of opwinding voor anderen. Mentaal sterke mensen geven toe wanneer ze bang zijn en ze zijn niet bang om af en toe hun tranen te laten vloeien.

5 Je ontkent je pijn
Mensen die zich stoer voor doen zijn trots op zich zelf omdat ze pijn kunnen tolereren. Ze behandelen hun lichaam als een machine en gaan altijd door. Mentaal sterke mensen willen hun pijn helemaal niet tolereren en hoeven anderen niet te imponeren in hoe ver ze gaan.

6 Je denkt dat je alles kunt
Gezond zelfvertrouwen is goed, maar je stoerder voordoen dan je bent zorgt ervoor dat je dingen roept als: “Niets houdt mij tegen!”. Mensen die zich stoer voordoen onderschatten vaak het werk wat het kost en overschatten hun eigen vaardigheden. Mentaal sterke mensen zijn realistisch en erkennen de uitdaging die voor ze ligt.

7 Je probeert andere mensen te controleren
Mensen die zich stoerder voordoen dan ze zijn vinden het vaak fijn om de controle over andere mensen te hebben. Ze vinden het fijn om in controle te zijn. Mentaal sterke mensen hebben liever de controle over zichzelf dan over anderen. Ze investeren in hun eigen gedachten en emoties en weten zich staande houden in elke omstandigheid.

Probeer mentale kracht op te bouwen
Wanneer je merkt dat jij je onbewust ook sterker voordoet dan je bent probeer je dan te realiseren dat dit zijn tol eist. Probeer je investeren in persoonlijke groei, zodat je buitenkant matcht met je binnenkant.