Geluk

6 Levenshoudingen die enorm aantrekkelijk zijn

6 Levenshoudingen die enorm aantrekkelijk zijn

Belangrijker dan hoe je er uitziet is de manier waarop anderen mensen zich voelen als ze bij jou in de buurt zijn. Onderstaand vind je 6 levenshoudingen die je enorm aantrekkelijk maken.

1 Wees niet bang om buiten de lijntjes te kleuren
Soms heb je zin om iets geks te doen, om je te laten gaan. Dit kan over veel dingen gaan: je kunt je gedachtes de vrije loop laten en deze delen met anderen, keihard lachen om iets of dingen doen die je normaal nooit durft.

Dit betekent niet dat je maar ondoordacht en impulsief door het leven moet gaan, maar het betekent wel dat je soms niet te bang moet zijn om je hart te volgen en je af en toe een lekker te laten gaan. Gewoon doen, zonder direct over alle details en consequenties na te denken.

2 Heb medeleven
Er zijn zo veel momenten in ons leven waarbij we de macht over anderen hebben – een gestreste mede weggebruiker die niet goed oplet of die een bocht te ruim neemt, een serveerster die een foutje maakt, een kassamedewerker die niet zo snel is als dat jij wilt.

Herken je positie en zie de kracht die jij op dat moment over deze mensen hebt en toon op dat moment medeleven. Heb geduld, steek een helpende hand uit of wees gewoon aardig. Gebruik deze positie om je geduld en vriendelijkheid te tonen.

3 Zie het grote geheel
Soms is het zo makkelijk om te verzanden in details van iets wat niet is gelukt. Maar wanneer je niet verder dan je ‘mislukking’ kijkt dan kun jij je heel neerslachtig en verslagen voelen. Probeer het grote geheel te blijven zien, wat er ook mis is gegaan, weet dat het allemaal onderdeel is van het grotere geheel. Want wie weet wat deze mislukking je voor moois in de toekomst zal brengen.

4 Wees een lichtpuntje
Aan het eind van de dag herinner je de persoon die naar je glimlachte terwijl hij de lift voor je tegenhield, de caissière die een praatje maakte of de man die je voor liet gaan in de rij van de supermarkt. Het is aantrekkelijk wanneer iemand tijd en warmte voor je vrij maakt.

Wanneer je zelf de moeite doet om een lichtpuntje te zijn dan breng je jouw positieve energie weer over op iemand anders en ben jij het lichtpuntje in iemand anders zijn dag.

5 Behandel anderen alsof ze je vriend zijn
We leren vaak al jong dat we met anderen de competitie aan moeten gaan. Wie is de beste in de klas? Wie heeft er mooiere kleding, wie is er slanker, wie is er slimmer, wie heeft het meeste talent.. Maar het is aantrekkelijk wanneer je anders reageert.

Erken iemand zijn talent, heb compassie voor een ander zijn worsteling en geef iemand een compliment of stel iemand op zijn gemak.

6 Wees tevreden met jezelf en je minpuntjes
Wanneer jij je schaamt over dingen en je jezelf verstopt, merken anderen dit. En dit kan ervoor zorgen dat je een mindere band met anderen voelt. Wanneer jij je op je gemak voelt met jezelf en je gelooft dat jij het waard bent om van gehouden te worden, ondanks je kleine minpuntjes, is dat enorm aantrekkelijk. Het is aantrekkelijk wanneer jij jouw leven leidt, zonder angst om veroordeeld te worden door anderen.

Je wordt automatisch aantrekkelijk omdat mensen zich aangetrokken voelen tot wie jij echt bent en niet de gepolijste buitenkant. De meest aantrekkelijke mensen zijn de mensen die zichzelf durven te zijn, die buiten de lijntjes durven te kleuren.