Kinderen

Baby nieuws!

Wij hebben prachtig nieuws want zaterdag 2 maart zijn Bart en ik de trotse ouders geworden van onze zoon Noah. Omdat jullie zo hebben meegeleefd en ik zo veel leuke en lieve reacties op mijn zwangerschap heb ontvangen dacht ik dat het wel leuk zou zijn om nu ook een update van onze eerste maand te geven. 

Vrijdagavond begonnen om 11 uur s’ avonds mijn weeën. Ik heb dus eerst nog lopen googlen of dit wel echt weeën waren, ik las overal online: nou als je weeën hebt dan weet je het wel… eh niet echt dus :). Maar uiteindelijk was ik er wel vrij zeker van dat het toch echt ging beginnen! Ik wilde Bart nog even laten slapen, maar die heb ik om 1 uur ’s nachts toch wakker gemaakt: ik had hem nodig!

Ik schreef al eerder dat ik graag thuis wilde bevallen, maar omdat na 15 uur weeën ik nog steeds maar 5 cm ontsluiting had zijn we uiteindelijk naar het ziekenhuis gegaan. Daar ging het toch nog rap en toen is Noah zaterdagmiddag om 15.26 uur geboren. Drie uur later mochten we al weer naar huis, de kraamzorg had afgebeld wegens een bevalling en daar sta je dan samen: 2 trotse maar doodvermoeide verse ouders met een maxicosi in ons hand. We wisten een aantal dingen: Noah moet om de 3 uur borstvoeding, hij moet warm blijven en een luier kunnen we ook wel verschonen. Gelukkig lukte de borstvoeding en zijn we de nacht goed doorgekomen. De volgende ochtend stond de kraamhulp op de stoep en zij heeft ons verder geholpen, dat was toch wel fijn :). 

En toen waren we met z’n drieën 🙂

Noah was zo klein, wat een heerlijk ukkie. Van te voren had ik natuurlijk al lekker babykleren geshopt, maar ik had geen idee welke maat ik nodig had. Nou bleek Noah een klein mannetje te zijn dus we hadden veel te kort kleding in maat 50, dus dat hebben we zsm online bij besteld. En ondertussen zijn we bijna een maand verder en is hij al weer een maat gegroeid, dat gaat goed!

Na de kraamweek moet je het dan echt ‘zelf’ doen, heerlijk vonden Bart en ik dat! We zijn beiden als nieuwe ouders niet onzeker en vooral heel ontspannen. Ik wil niet zeggen dat we alles goed doen, maar we voelen ons gewoon prima in onze nieuwe rollen! Hierdoor zijn we vooral heel erg aan het genieten van onze kleine man :).

Ons grote geluk

Natuurlijk hebben wij ook korte nachten en heeft Noah zoals de meeste baby’s last van krampjes, maar dat hoort er bij. 99% van de tijd barst ik gewoon uit elkaar van geluk. Vooral als ik Bart met Noah zie, als ik hem heerlijk lekker bij me heb liggen en als ik lekker ga wandelen met Noah in de kinderwagen. Wij zitten gewoon op een roze eh blauwe wolk hier!

Dit is genieten