Ontspanning

Alleen op reis naar Costa Rica, dat is juist super gaaf!

Alleen op reis naar Costa Rica, dat is juist super gaaf!

Het is al weer even geleden dat ik in Costa Rica ben geweest, maar ik vond het zo’n bijzonder land dat ik er nog graag een artikel aan wil wijden. Zo kan ik mijn reis weer een beetje herbeleven en tegelijkertijd jou enthousiast maken! Want alleen op reis gaan is toch altijd een beetje spannend, ontmoet ik wel mensen? Voel ik me niet eenzaam? Kan ik dit wel?

Ik vond Costa Rica juist een goed land om alleen te bezoeken omdat ik hier met een doel kwam. Ik ging namelijk golfsurfen. En als je iets in Costa Rica goed kunt doen dan is het wel surfen. Wanneer je lessen volgt bij een surfschool leer je vanzelf mensen kennen, echt een aanrader. Maar je wilt natuurlijk meer dan alleen surfen, want een rondreis door Costa Rica is gewoon heel gaaf. 

Lijkt het je toch een beetje eng om alleen te reizen dan kun je ook kiezen voor een groepsreis. Sawadee biedt hele gave rondreizen aan. Ze hebben zelfs een speciale reis voor 22 tot 35 jarigen naar Costa Rica. Zo ga je alleen op vakantie, maar toch met een groep. Dat voelt misschien toch wat fijner.

Ik heb het grootste deel van mijn tijd in Costa Rica doorgebracht in Santa Teresa. Een heel relaxed surfersplaatsje waar je goed kunt surfen, lekker kunt eten en waar een hele fijne sfeer hangt. Daarnaast ben ik naar Monteverde geweest, dat was ook tof. Hier heb ik een jungle toch gedaan en heb ik zipline tocht gedaan. Maar ook de hanging bridges en en de kolibrietuin zijn aanraders. 

Ook ben ik naar Tortuguero geweest, dit is een nestelplek voor schildpadden. In de maanden april tot en met september komen er duizenden schildpadden naar Tortuguero om hun eitjes te leggen. Helaas was ik er niet tijdens het nestelseizoen en heb ik geen schildpadden gezien. 

En als laatste ben ik naar Manuel Antonia geweest, ook al zo’n mooie plek. Het is een national park en je gaat hier zeker dieren zien. Van apen tot luipaarden tot de mooiste vlinders. Echt een aanrader!

Zit je nog te twijfelen om naar Costa Rica te gaan, ik zou zeggen: gewoon doen! Het is zeker de moeite waard, fijne vakantie alvast :).