Ben je nou zelf niet zo dol op heel heet eten, dan hoef je dit recept heus niet meteen weg te klikken. Gebruik in plaats van 1 heel rood pepertje een halve, of laat het schepje sambal achterwege. Proef ondertussen en voeg vervolgens naar smaak meer toe. Zo kan het nooit fout gaan.
Het is natuurlijk het lekkerste wanneer je een verse ananas schoonmaakt en deze gebruikt in dit recept. Weinig tijd? Dan kun je er altijd voor kiezen om ananas in blik te kopen. Met en speciale ananasboor maak je de ananas trouwens in een mum van tijd schoon. In stukjes hakken en klaar is kees! Het gerecht wordt het lekkerst wanneer je de kip een aantal uren laat marineren. Dat is echt een fluitje van een cent en kost je nog geen 5 minuten. Dat kan dus best wel tijdens je ochtendroutine. De kip zet je vervolgens in de koelkast en haal je na je werkdag weer uit de koelkast. Even wokken en je bent al bijna klaar!
Ik combineer deze pittige kip met ananas met rijst en zoetzure komkommer die ik vooraf even in een mengsel van water, azijn, pigmentkorrels en wat rode peper laat trekken. Ik vind het wel lekker om er iets fris bij te serveren. Wil je weten hoe je de zoetzure komkommer maakt? Het recept vind je hier.
INGREDIËNTEN
- 2,5 ons kipfilet
- 1 hele ananas
- 2 tenen knoflook
- 1 gesnipperd uitje
- 1 rode peper (of een halve)
- 250 ml ketjap manis
- sambal
- neutrale olie
- peper en zout
- maizena
ZO MAAK JE HET
Eet smakelijk!