Vroeger maakte mijn moeder deze hartige bladerdeeg flappen wel eens. Gevuld met een mengsel van gehakt of met tonijn. Ik vond het altijd heerlijk, maar ik was ze eigenlijk een beetje vergeten. Tot mijn familie afgelopen week kwam eten en ik ineens bedacht dat dit wel een leuke aanvulling was op de pan soep die ik ging maken.
Deze flappen kun je natuurlijk vullen met alles wat je lekker vindt, maar ik koos voor een lekker pittig gehaktmengsel. Nee, heus niet zo pittig, gewoon lekker. Maar als je echt niet van pittig eten houdt dan kun je de rode peper altijd achterwege laten. Of een halve gebruiken. Het gehakt breng ik op smaak met verschillende kruiden zoals komijn- en paprikapoeder. Een fijngesnipperd uitje, knoflook, rode peper en peterselie om het geheel helemaal af te maken. Het is echt een fluitje van een cent, en een leuk alternatief op een stokbrood met smeersels bij de pan soep die je op tafel zet.
Je kunt er natuurlijk ook een mini variant van maken en deze serveren tijdens de borrel of op een verjaardag. Ik weet zeker dat je ze lekker vindt!
INGREDIËNTEN
- 300 gram rundergehakt
- 1 rode peper
- 1 ui
- 1 knoflookteentje
- handje fijngesneden platte peterselie
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- peper en zout
- olijfolie
- 1 ei
- 8 plakjes bladerdeeg