Toen mijn buurman hoorde dat ik zo actief bezig was met mijn foodblog kreeg ik van hem het recept van deze stoof uit Australië. Kom maar door hoor, ik ben dol op stoofpotjes. Dit stoofgerecht maak je met stout bier zoals Guinness of Murphy’s en pruimen. Lekker, hierdoor krijgt de stoof een zoet smaakje. De pruimen smelten helemaal weg in het gerecht.
Het recept heb ik her en der een beetje aangepast naar eigen smaak. Ik combineerde dit heerlijke gerecht met aardappels, witlof met tijm uit de wok en een frisse salade. Zet de stoof ’s morgens vroeg op het allerkleinste pitje en laat de pan lekker de hele dag op zacht vuur staan. Het vlees wordt supermals en valt na een aantal uur letterlijk uit elkaar.
INGREDIËNTEN
- 800 gram sukade
- 4 plakken gerookt ontbijtspek
- 2 stengels bleekselderij, fijngesneden
- 2 uien, in halve ringen gesneden
- 2 teentjes knoflook
- 4 wortels, in grove stukken
- 100 gram gedroogde pruimen, fijngesneden
- 2 laurierblaadjes
- 3 ansjovisfilets
- 330 ml stout bier (bijvoorbeeld Guinness of Murphy’s)
- 200 ml runderbouillon
- 1 bruine boterham
- mosterd
- bloem
- olijfolie
- peper en zout
ZO MAAK JE HET
10 Voeg peper en zout toe.
Eet smakelijk!