Gezondheid

Koken met glutenvrije producten.. Dat is lekkerder dan je denkt

Samen eten is samen genieten, in het Engels zeggen ze vaak: “Sharing is caring.” Ik ben het daar helemaal mee eens, want wat is leuker dan een avondje gezellig tafelen en genieten van eten met mensen die je dierbaar zijn? Ik vind dat echt één van de leukste dingen om te doen. Het is alleen niet zo makkelijk om zomaar bij mensen aan te schuiven als je een gluten intolerantie hebt. Want als je geen gluten kan eten kan een avondje dineren een uitdaging zijn. Misschien moet je bepaalde gerechten overslaan of misschien wordt er voor jou apart gekookt.

Maar het kan ook anders! Schär heeft ons laten zien dat je een avondje gezellig glutenvrij kunt eten met vrienden en familie en dat dit helemaal niets af doet aan de kwaliteit van het eten! Schär biedt een groot assortiment glutenvrije producten die ook nog eens heel lekker zijn. Zelfs zo lekker dat Bart en ik vrienden hadden uitgenodigd voor een glutenvrij diner en de proef op de som namen!

De tafel is gedekt, we zijn klaar voor ons glutenvrije diner!

Op donderdagavond was het zover, wij gingen die avond gezellig samen glutenvrij eten. Als je glutenvrij eet dan verwacht je natuurlijk niet dat je begint met lekkere broodjes die vers uit de oven komen. Maar dat deden we wel! We begonnen met glutenvrije broodjes met lekkere smeersels, een goed begin is het halve werk!

Heerlijk glutenvrij brood van Schär erbij

Nou moet ik wel even opbiechten dat ik niet de gene was die zich hoefde uit te sloven in de keuken. Wij hadden namelijk voor deze gelegenheid een kok in huis die de hele avond voor ons zou zorgen! Hoe leuk is dat? Een etentje geven bij je thuis voor je vrienden en zelf niet in de keuken hoeven te staan, ik kon daar wel aan wennen :). Wouter van Wouterskeuken.nl heeft echt zo lekker voor ons gekookt!

Ons heerlijke hoofdgerecht

We begonnen met een vegetarische bitterbal (lekker en uiteraard glutenvrij) en het voorgerecht bestond uit kwartel, erwtencrème, radijscress en glutenvrije croutons! Het hoofdgerecht was een stoof van lamsnek met pompoenrisotto en vervolgens mochten we genieten van het toetje: chocolademousse met specuslaascrumble en aardbeien.

Jaa het toetje! Heerlijk de combinatie van chocolade en (glutenvrije) speculaas

Het was heerlijk! Wat hebben wij goed gegeten, het feit dat het glutenvrij was deed helemaal niets af aan de kwaliteit, het was gewoon heerlijk! Dus mocht je geen gluten kunnen of willen eten? Probeer dan eens de producten van Schär, ze zijn veilig en lekker!!

Blije gezichten, het was een zeer geslaagde avond! Vlnr: Nils, Bart, Wouter en Sonja

Sharing is caring of eigenlijk Schäring is caring :).

Kijk voor meer info op schear.com/nl-nl