Dat we meer bonen moeten eten is ons inmiddels (volgens mij) al wel bekend. Bonen zijn gezond en zitten vol eiwitten, vezels, vitaminen en mineralen. Je kunt ze prima als vervanger voor een stukje vlees gebruiken en daarnaast is het aanbod zo groot dat je er heel gevarieerd van kunt eten. Nu het zonnetje weer zo lekker schijnt en de lente echt is aangebroken krijg ik automatisch meer zin in salades en lichte maaltijden. Herkennen jullie dit? Deze snelle salade met lima bonen en een super lekkere dressing van geroosterde paprika en knoflook flans je binnen een half uur op tafel. Heerlijk om deze buiten, in het zonnetje op te eten.
Wordt ook wel de boterboon genoemd en die naam verwijst naar de boterachtige kleur van deze boon. Deze boon komt oorspronkelijk uit Zuid Amerika en is hier in Nederland vooral in gedroogde vorm of in blik te koop bij diverse supermarkten. Wanneer je de gedroogde variant gebruikt dan dien je de bonen vooraf eerst minimaal 8 uur te weken in een pan met water. Hierna kook je de bonen in een uur tot anderhalf uur gaar. Ik gebruik bonen uit blik, deze hoef je alleen maar even af te spoelen.
Deze boon is super smaakvol en wat zoetig van smaak en behoort tot 1 van mijn lievelingsbonen. Deze boon is rijk aan foliumzuur. Een ons van deze bonen levert al gauw 99% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid foliumzuur op. Ik maak er ook graag een puree van met aardappels, munt en Parmezaanse kaas die ik op een geroosterd broodje smeer. Mega lekker!
Deze snelle salade met lima bonen eet je als lunch of als hoofdmaaltijd in combinatie met wat Turks brood en doet het ook erg goed bij een zomerse bbq.
- 1 blik lima bonen
- 3 stengels bleekselderij
- een flinke hand tomaatjes
- zongedroogde tomaten op olie
- rode ui
- 1 blik artisjokharten
- rucola
- 1 paprika
- een halve teen knoflook
- citroen
- olijfolie
- peper en zout