Een Italiaans maaltijd salade met geroosterde aardappeltjes uit de oven, parmaham en tomaten. Een succes recept die je zeker eens uit moet proberen. Het recept is heel eenvoudig voor te bereiden en eventuele left overs neem je de volgende dag gewoon lekker mee naar werk als lunch.
Dit heb je nodig
voor 2 personen
500 gram aardappelen, gewassen en ongeschild
rozemarijn
tijm
verse basilicum
2 knoflooktenen
1 sjalot, fijngesneden
100 gram cherrytomaten, gehalveerd
50 gram zongedroogde tomaten
150 gram parmaham
olijfolie
mosterd
witte wijn azijn
peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en snijd deze in partjes. Doe de aardappelpartjes samen met wat olijfolie, tijm, rozemarijn, 2 teentjes knoflook en wat peper en zout in een ovenschaal.Hussel alles goed door elkaar en bak de aardappelpartjes in ongeveer 1 uur af in de oven. Schep de aardappels na een half uurtje even om.
Laat de aardappels afkoelen en meng ondertussen 1,5 eetlepel olijfolie met 1,5 eetlepel witte wijnazijn en 1 theelepel mosterd. Meng de aardappels met de dressing, cherrytomaten, zongedroogde tomaten, parmaham, fijngesneden sjalot en basilicum. Enjoy!