Geluk

8 krachtige dingen om te onthouden als je door een zware tijd gaat

mijn 3 tips om je niet eenzaam te voelen

1 Ook dit gaat weer voorbij
Hoe moeilijk dingen ook worden, uiteindelijk gaan ook deze moeilijke tijden weer voorbij. Alles verandert, gebruik deze kennis in je voordeel. De goede dingen gaan voorbij, maar ook de slechte dingen. En de zware moeilijke tijd waarin jij je nu begeeft zal ook weer voorbij gaan.

2 Je hebt je eerder door slechte tijden heen geslagen
Als je terugkijkt op je leven dan zie je dat je hartstikke sterk bent en dat je een overlever bent. Je hebt eerder zware en moeilijke tijden gehad en ook daar ben je toen weer uitgekomen. Onthoud dat je een ervaren probleem oplosser bent, jij kunt dit en jij slaat je hier doorheen.

3 Stapje voor stapje
Hoewel jij je wellicht overweldigd voelt door de dingen die er gebeuren in je leven is het goed om dingen stapje voor je stapje te doen. Wanneer je probleem zo groot is dat het je leven overneemt doe dan een stapje terug en focus je op het nu. Adem rustig in en uit en laat de last van het verleden en de zorgen over de toekomst even los en sta in het nu en kom even op adem.

4 Laat verwachtingen en het gevoel van controle los
Vaak ervaren we enorm veel stress omdat wat er gebeurt anders is dan we zouden willen. We hebben bepaalde verwachtingen en wensen van ons leven, maar helaas loopt het leven niet altijd zoals je hebt gepland.

Hoe meer je leert om je verwachtingen over dingen los te laten, hoe minder stress je zult ervaren. Heb vertrouwen. Vertrouw erop dat de situatie uiteindelijk zal lopen zoals het zou moeten lopen.

5 Leer de les die het leven je leert
Je kunt op dit moment misschien helemaal niets met je huidige situatie, maar uiteindelijk zul je van deze periode leren en sterker worden. Het leven is een continu leslokaal waarin je nooit uitgeleerd bent.

6 Het wordt beter
Het is altijd het donkerst voordat het weer ochtend wordt. Wanneer dingen echt slecht gaan dan is het een geruststellende gedachte dat dit niet altijd zo zal blijven. Uiteindelijk gaat ook dit weer voorbij. En uiteindelijk zit je op je dieptepunt, verder dan dat kun je gewoonweg niet zakken. Blijf hoopvol en optimistisch en weet dat de situatie uiteindelijk verandert.

7 Hoe harder je valt, hoe harder je groeit
Hoe meer je worstelt en valt, hoe groter je als persoon zal groeien in je leven. De mensen die het succesvolst zijn in het leven, zijn de mensen die het vaakst zijn gevallen, maar die altijd weer opstaan. Als mislukking een voorteken van succes is dan kun jij je opmaken voor betere dingen die zullen komen in de toekomst.

8 Zie dit als je wake-up call
Je wilt misschien het liefst in bed, onder de dekens blijven liggen wanneer het leven je zo moeilijk wordt gemaakt maar er is iets positiefs aan deze achtbaan. Wanneer je leven wordt opgeschud dan word je ook wakker geschud. Dit is het uitgelezen moment om dingen in je leven te veranderen.

Onthoud dat tegenslagen niet altijd zijn wat ze lijken, je denkt misschien dat je een aantal stappen terug moet doen, terwijl je in werkelijkheid juist aan het groeien bent in het leven.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram? 

www.mindbodygreen.com