Relaties

6 Mindful manieren om in contact te blijven met je partner tijdens een drukke week

20 vragen om elkaar op een andere manier te leren kennen

Maak jij je soms zorgen dat je werk te veel tijd in beslag neemt en dat je niet genoeg tijd hebt voor je partner? Heb je wel eens het gevoel gehad dat je inderdaad een relatie hebt maar dat je geen echte connectie meer voelt? Laten we eerlijk zijn, we hebben nou eenmaal drukke levens. Maar op een gegeven moment gaat gebrek aan intimiteit zijn tol eisen. Het is zelfs een van de voornaamste redenen dat mensen uit elkaar gaan.

Het is soms makkelijk om je relatie voor lief te nemen. Maar doe dit niet! Hieronder vind je 6 mindful manieren om weer met je partner in contact te komen en de belangrijkste boodschap in je relatie over te brengen: ik hou van je.

1 Laat een briefje achter
Je hebt alleen een stukje papier en een pen nodig. Voordat je weggaat laat je een klein briefje achter met een paar zinnen waarin je laat weten dat je partner er toe doet. Bijvoorbeeld: “Hi liefje, je zag er vannacht weer zo mooi uit toen je sliep” of “Fijne dag vandaag, ik ga je missen!”. Kleine gebaar, groot geluk.

2 Maak een ontbijtje
Je hoeft hier niet eens vroeg voor je bed uit, je kunt het als je wilt zelfs de avond van te voren doen. Leg een briefje op tafel of in de badkamer met daarop de aanwijzing dat je partner de koelkast open moet doen. In de koelkast vindt je partner wat jij voor hem/haar hebt gemaakt. Dit kan een bakje yoghurt, een bakje gesneden fruit of een boterham met kaas zijn. Het hoeft allemaal niet overdreven, het gaat erom dat jij je partner laat zien dat je om hem/haar denkt.

3 Stuur een smsje
Heb je tussen de bedrijven door een paar minuten over? Gebruik deze tijd dan om een smsje te sturen naar je partner. Een simpele boodschap als: “Ik denk aan je” of “Ik vind je lief” laat al zien aan je partner dat je van hem/haar houdt.

4 Bestel of zorg voor eten
Kun je niet thuis eten omdat je op zakenreis bent of ’s avonds langer door moet werken? Zorg dan voor eten voor je partner. Je kunt je partner een berichtje sturen met de boodschap dat je niet thuis bent die avond maar dat je wel voor het eten zorgt en eten laat bezorgen. Zorg er wel voor dat jij al betaalt hebt en dat je partner niet naast de maaltijd ook de rekening krijgt. Als bestellen in jouw omgeving moeilijk is kun je van te voren een (kant en klaar) maaltijd halen of maken en deze invriezen of klaar zetten. Gebruik je creativiteit!

5 Plan een virtuele vakantie
Een e-mail naar je geliefde sturen is een goede manier om in contact te blijven. Maar wanneer je een gezamenlijk doel of vooruitzicht in de e-mail zet is het nog betekenisvoller. Je kunt bijvoorbeeld een lijstje van vakantiebestemmingen die je nog samen wilt bezoeken sturen. Je partner kan hier dan op inhaken. Het idee van dit punt is dat je een gezamenlijk thema in de toekomst hebt waarop jullie je samen kunnen focussen. Het hoef natuurlijk geen vakantie te zijn het kan ook over een weekendje weg of een avondje uit gaan.

6 Neem een taak van de ander over
Wandelt je partner normaal gesproken elke ochtend met de hond of gaat hij of zij er altijd eerder uit voor de kinderen? Waarom verander je dit niet een keer en doe jij het voor je partner? Ook als jullie dingen of klusjes om de beurt doen kun je een keer een beurt van je partner overnemen. Daarna kun je op een briefje schrijven dat de klus al is geklaard en vergeet niet om: ’ik hou van jou’ op het zelfde briefje te schrijven.

Hopelijk heb je wat aan deze ideeën. En zoals al eerder gezegd, wees creatief en laat je partner weten dat je van hem of haar houdt. Een relatie goed houden blijft werken, niets gaat vanzelf.

Psychcentral