Geluk

7 dingen die je nooit aan jezelf moet veranderen

Hoe kun je omgaan met agressie van de ander?

In ons leven groeien we als mensen en tijdens deze groei veranderen we ook dingen aan onszelf. Maar we moeten oppassen dat we tijdens onze reis naar persoonlijke groei niet streven naar perfectie. Want door je te focussen om de best mogelijke persoon te zijn die je kunt zijn, kun jij jezelf gek maken door te focussen op alles wat jij niet bent.

Onderstaand vind je 7 voorbeelden van dingen die je moet koesteren in plaats van veranderen.

1 Jouw persoonlijke smaak
Als we het hebben over sport, muziek of eten dan is het goed om trouw te blijven aan jezelf. Waarom zou je iets veranderen in iets wat meer ‘gepast’ is alleen maar om anderen te plezieren?

2 Jouw emoties
We hebben emoties voor een reden. Emoties zijn signalen en  communicatiemiddelen. Emoties horen bij de mens. Ze zijn bedoeld om te worden ontcijferd en niet om te worden opgekropt.

3 Jouw gevoel van veiligheid
Sommige mensen voelen zich fijn bij een rustig leven waarbij “alle” risico’s zijn gedekt. Hun leven kabbelt rustig voort en hun leven staat voor de komende jaren al vast. Dit vinden ze prettig en dit geeft ze rust. Anderen worden onrustig van te veel vastigheid, zij willen ontdekken en eropuit. Het maakt niet uit wat je wilt, als je maar doet waar jij je prettig bij voelt want het één is niet beter dan het ander.

4 Jouw verleden
Je kunt blijven tobben over dingen die je in het verleden hebt gedaan. Piekeren over waarom je bepaalde keuzes hebt gemaakt. Maar blijven hangen in “fouten” die je hebt gemaakt het in het verleden heeft geen zin. Ten eerste is het zonde van je tijd, want het is al gebeurd en je kunt er toch niets meer aan veranderen. Ten tweede is het ook gevaarlijk, want het verleden kan je toekomst worden als je het niet los laat. Door je verleden te accepteren geef jij jezelf ruimte om ervan te leren en om de toekomst open tegemoet te zien.

5 De fouten die je nog gaat maken
Als je dan klaar bent met piekeren over je verleden dan kun je beginnen met je zorgen maken over de toekomst… Nee zo werkt het niet. Soms kunnen mensen zo bang zijn dat ze verkeerde keuze maken, dat ze helemaal niets meer doen. Maar fouten maken hoort bij het leven, we leren van onze fouten en ze zorgen ervoor dat we groeien als mens. Dus wees niet bang om fouten te maken en durf te leven!

6 Jouw lichaam
Je hoeft geen lichaam te hebben zoals je die in de magazines ziet, deze bestaan namelijk helemaal niet! Dus dit verlangen is onmogelijk. Niemand lijkt op de foto die je in het magazine ziet, zelfs de persoon uit het magazine lijkt niet op de foto. Dus wees niet te streng voor je zelf en accepteer en houd van je lichaam.

7 Jouw onvermogen om alles te kunnen
Je kunt niet én sportief zijn, een goede moeder zijn, heel creatief zijn, mediteren, lenig zijn, muzikaal zijn, goed kunnen koken, altijd overzicht hebben, nooit te laat zijn, een fantastische carrière hebben en een geweldige echtgenote zijn. Wat we willen zeggen is: je bent geen superheld en je hoeft dit ook niet te zijn. Accepteer dat jij je goede en je slechte kanten hebt en dat is helemaal prima!