Geluk

6 Krachtige manieren om angst om te zetten in liefde

Hoe je angst om kan zetten in liefde

Iedereen wil liefde in zijn of haar leven – en niet alleen romantische liefde want liefde komt in verschillende vormen. Maar hetgeen wat ons vaak het verst van liefde vandaan houdt is angst. Je maakt je misschien zorgen over je carrière, je familie of de manier waarop onze wereld zich nu ontwikkelt. De eerste stap tot genezen is bewust worden van onze angst. Wanneer we ons bewust zijn kunnen we zien hoe onze angst ons tegenhoudt. Onderstaand vind je 6 dingen die je kunt doen om meer positiviteit en liefde in je leven aan te trekken:

1 Focus op het goede
We willen allemaal worden gehoord, gezien en gewaardeerd. Één van de meest liefdevolle dingen die je kunt doen is een veilige haven voor anderen zijn door mensen te laten zijn wie ze zijn. Je hoeft anderen niet te veroordelen of te overtuigen van jouw mening of gelijk, nee laat ze gewoon zijn. Deze steun zal zich uiten in meer liefdevolle interacties.

2 Voel je gevoelens
Een krachtige manier om meer positieve energie in je leven toe te laten is door de emoties die je voelt te omhelzen en te voelen. Maar zorg er wel voor dat jij de baas van je emoties bent, laat je emoties niet de baas over jou zijn. Erken je gevoelens en accepteer ze.

-> Hoe je als hooggevoelig persoon om kan gaan met angsten

3 Begrijp waar je bang voor bent
De meeste mensen zijn bang voor dingen die ze niet begrijpen. In plaats van het gevecht aan te gaan of weg te rennen van dingen die je eng vindt kun je beter proberen om ze te begrijpen. Vraag jezelf waarom je bang bent voor bepaalde dingen. Waar staan deze angsten echt voor? Wat zegt dit over de dingen in jou die liefde nodig hebben? Wat zegt dit over jouw vertrouwen en plek in deze wereld? Er zijn geen foute antwoorden, er is alleen de simpele waarheid die in jou zit en door opzoek te gaan naar waarom sommige dingen je afschrikken is het pad naar meer liefde en positiviteit.

4 Vraag je af wat je kunt geven, niet wat je kunt krijgen
Probeer boosheid om te zetten naar liefde. Boosheid en ruzie zullen dilemma’s niet oplossen, maar alleen voor verdere verwijdering zorgen. Kijk eens waar jij in gelooft, wat kun jij de wereld bieden. Wie zou jij een helpende hand kunnen bieden? Misschien kun je jijzelf meer openstellen naar de mensen die je lief zijn? Kijk wat jijzelf kunt doen om de wereld een stukje positiever te maken.

-> Angst en perfectionisme, een perfecte match

5 Houd een open geest
Wanneer je bang bent sluit jij jezelf af voor een liefdevol resultaat. Bekijk dingen eens vanuit een spirituele kant, houd geloof in het grotere geheel en weet dat dingen lopen zoals ze moeten lopen. Als je niet kunt accepteren wat er nu is dan moet je aan dingen werken om dit te veranderen. Maar doe dit met liefde en goede bedoelingen.

6 Straal liefde uit
Ondanks onze verschillen als mens hebben we allemaal liefde nodig. Probeer boven onze verschillen te staan door de liefde toe te laten en anderen liefde te gunnen. Liefde is de enige manier en laat de liefde jou leiden.

-> 7 manieren waarop moedige mensen omgaan met angst

PS Volg jij Herhealth.nl al op Instagram? www.instagram.com/herhealth.nl