Geluk

7 gewoontes van vrouwen die gewoon gelukkig zijn

gelukkige vrouwen

Vaak zijn de gewoontes van vrouwen die gelukkig zijn best eenvoudig en pragmatisch – het zijn simpele keuzes die niet moeilijk zijn om in de praktijk te brengen. Onderstaand vind je 7 antwoorden die verschillende gelukkige vrouwen gaven toen hen werd gevraagd wat zij doen om zich gelukkig te voelen:

1 Weet hoe je om hulp kan vragen
“Wat het grootste verschil in mijn leven heeft gemaakt is dat ik de mogelijkheid kreeg om hulp te vragen bij de opvoeding van mijn kinderen. Ik heb die mogelijkheid gebruikt om een meer dankbaar persoon te worden en het gaf me de ruimte om dingen te doen die ik leuk vond”

2 Zie het goede in anderen
“De belangrijkste gewoonte die ik heb is dat ik altijd het goede van mensen zie en dat ik altijd het positieve van een situatie probeer in te zien. Ik kan oprecht zeggen dat ik me altijd focus op het goede in iemand”

3 Begrip, vergeven en tijd voor mezelf
“Meditatie heeft me geholpen om rustiger te worden en om mijn goede gedachtes en niet zulke fantastische reacties te herkennen. Begrijpen is een ander belangrijke oorzaak van het feit dat ik in balans ben. En 1 keer in de week laat ik mijn kind bij mijn man en dan ga ik sporten, wandelen of naar de kapper (als je krullen hebt kun je op de pagina van deze website meer info vinden over de krullenkapper). Dit klinkt oppervlakkig, maar het geeft met net dat beetje zelfvertrouwen om te kunnen dealen met de dagelijkse uitdagingen”.

4 Leef in het nu
“In mijn leven heb ik het meerdere keren meegemaakt dat ik, als alleenstaande moeder van 4 kinderen, werkloos werd. De les die ik nu heb geleerd is dat ik in het nu leef en dat ik weiger om me zorgen te maken over dingen die nog niet eens zijn gebeurd. Ik committeer me echt aan leven in het nu”

5 Wees anti drama
“Ik ben anti drama en ik blijf altijd praktisch. Ik reorganiseer problemen in mate van belangrijkheid en de urgentie dat ze moeten worden opgelost. Ik heb geen spijt en ik kijk niet terug op lastige keuzes die ik moest maken. Ik moest op dat moment een dringend probleem oplossen, spijt hebben van de keuzes die ik toen moest maken heeft geen zin”

6 Kies een partner, maar wees niet bang om alleen te zijn
“Ik heb altijd dingen gedaan die ik leuk vond, ik ben nooit gestopt met wat ik deed om anderen te plezieren en ik wist dat een partner mij moest accepteren om wie ik ben. Natuurlijk moest ik me op sommige vlakken aanpassen, maar er waren geen beperkingen. Ik geloof echt dat wanneer ik niet op deze manier in elkaar zou hebben gezeten, ik langer single zou zijn gebleven. Ik geloof dat een partner een aanvulling op je huidige leven moet zijn”

7 Onthoud dat je leuke dingen met en voor jezelf moet plannen
“Ik heb er nooit een probleem mee gehad om dingen alleen te doen, of ik nou alleen ga winkelen of naar de bioscoop ga, ik vind het leuk. En ik probeer elke dag een uur iets te doen wat ik leuk vind. Zo maak ik elke ochtend, voordat iedereen opstaat, een wandeling. Heerlijk!”

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?