Relaties

5 Simpele manieren om je seksleven te verbeteren

6 sekstips om je seksleven nieuw leven in te blazen

Seks, het hoort bij onze levens en vaak denken we er (vooral in een lange relatie) niet echt meer bij na. We denken vaak niet meer dan: “Ik heb er zin in” of “Pfft, nou nu even niet hoor”. Maar seks is goed voor ons, het verbindt ons en het kan ons een fijn gevoel geven lang nadat we seks hebben gehad.

Een gezond, goed en gebalanceerd seksleven is belangrijk en het zou goed zijn om dit mee te nemen wanneer je probeert om een zo gezond mogelijk leven te leiden. Dus om je te helpen je seksleven weer een boost te geven hebben we 5 manieren opgeschreven die je kunnen helpen!

1 Sta je zelf toe om plezier te hebben
Hoewel veel mensen een gezonde levensstijl nastreven staat plezier vaak niet bovenaan de prioriteitenlijst. Maar plezier hebben is juist zo goed voor ons! Er zijn veel manieren om plezier te hebben en seks kan er een van zijn. Geef je zelf toestemming om te genieten. Laat je niet leiden door wat ‘normaal’ is. Er zijn ontzettend veel definities van ‘normaal’ dus doe wat jij fijn vindt en geniet!

2 Maak tijd
Vaak zeggen mensen dat ze het simpelweg te druk voor seks hebben. Door jezelf en je partner 15 minuten te geven komen jullie weer nader tot elkaar. Ook als je even geen zin hebt; vaak komt de zin vanzelf (uiteraard moet je nooit dingen tegen je zin doen).

3 Leer
Probeer in alle aspecten van je leven te blijven leren, dus ook in de slaapkamer. Nieuwe dingen proberen kan leuk en spannend zijn. Kijk samen eens online voor leuke speeltjes die jullie beiden wel willen proberen. Zo kun je bijvoorbeeld eens een cockring gebruiken om de erectie van je partner langer te laten duren of een duo vibrator voor extra stimulatie voor beide partners. Kijk voor meer informatie over bijvoorbeeld het gebruik van een cockring op EasyToys.nl.

4 Wees fysiek
Soms is het makkelijk om gewoon maar op je rug te liggen. Dit is prima maar als dit altijd zo is dan kunnen jij en je partner misschien wat verveeld raken. Probeer daarom te bewegen, probeer nieuwe standjes uit. Seks bestaat uit meer dan alleen maar de geslachtsdelen, dus ga bij elkaar op onderzoek uit en besteed eens wat meer aandacht aan de buik, lippen, nek of dijen.

5 Vergeet de druk
Soms kan het hebben van seks voelen als een prestatie. Wie pleziert wie, hoe vaak, hoe lang etc. Soms kan het kijken van porno ons inspireren en weer een frisse wind door de slaapkamer laten waaien maar probeer jezelf niet te gaan vergelijken met de acteurs en actrices. Want dan doen we onszelf te kort en kunnen we niet meer echt genieten. Geniet van het moment en neem de tijd om jouw lichaam en dat van je partner te waarderen.

1 Reactie

Laat een reactie achter