Relaties

Dit is wat het echt betekent als je een beste vriendin hebt

Dit is wat het echt betekent als je een beste vriendin hebt

Wat is een ‘beste vriendin’ eigenlijk? Is het een soort ideaal wezen? Is het een soort prijs die we gewonnen hebben in de loterij van het leven? Is het het beste wat we kunnen hebben? Eigenlijk is het antwoord op deze vragen ‘ja’, maar een er zit meer achter..

Je beste vriend(in) kent je vaak net zo goed als dat jij jezelf kent – of misschien zelfs beter. Ze heeft ook andere vrienden met wie ze close is, zoals jij dit ook hebt. Maar als iemand je nu vraagt wie je beste vriendin is dan denk je direct aan haar. 

Je beste vriendin kent je donkerste periodes. Ze hielp je toen niemand echt goed keek. Ze komt naar je toe als je haar belt en ze heeft je tranen meer dan eens gedroogd. Je beste vriendin is meer dan gewoon een vriendin. Ze is je zus, je partner, je huisgenoot en een moederfiguur. Soms is ze zelfs iemand die je even niet leuk vindt; ze vertelt je de waarheid, zelfs als je die niet wilt horen. Ze wordt boos als je niet wilt luisteren. Ze zegt het je eerlijk als je stomme dingen doet. Maar ze vecht ook voor je, ze denkt om je en ze zorgt voor je. Ze zal je nooit in de steek laten. 

Afstand, relaties, affaires, break-ups, kinderen en drukte hebben geprobeerd om jullie uit elkaar te drijven. Maar toch blijft de band altijd in tact. Dat is wat je noemt ‘sisterhood’. Nog steeds kunnen er weken of zelfs maanden voorbij gaan zonder elkaar te zien, omdat jullie het nu eenmaal te druk hebben of omdat er andere zaken prioriteit hebben. Maar als jullie uiteindelijk weer praten dan lijkt het alsof jullie elkaar gister nog hebben gezien. Jullie praten over alles: kinderen, partners, dromen en onze toekomst, er is geen schaamte en niemand wordt beoordeeld. 

Zonder je beste vriendin was het niet zo makkelijk om door de dieptepunten in je leven heen te komen. Ze stond naast je of dit nou letterlijk zo was of dat je haar kon bellen of appen, ze was er. Met een beste vriendin deel je niet hetzelfde DNA, maar een beste vriendin is je beschermde deken, je schild en je spiegel.

Dus mijn beste vriendin: dank je wel, ik houd van jou. 

scarymommy.com