Geluk

5 simpele manieren om beter voor jezelf te zorgen

5 manieren om beter voor jezelf te zorgen

Het is ongelooflijk hoe ver we onszelf soms pushen terwijl het niet nodig is. Altijd maar rennen naar de volgende afspraak of ja zeggen tegen dingen waarvan we eigenlijk weten dat we ze moeten skippen omdat we ons dan stukken beter zouden voelen.

Uiteindelijk doe jij jezelf te kort, en is het niet goed voor je humeur en je productiviteit wanneer je altijd maar aan het rennen en vliegen bent. Gelukkig zijn er genoeg simpele manieren waarop je beter voor jezelf kunt zorgen en meer rust kunt nemen.

1 Negeer je telefoon
Wanneer jij je telefoon pakt voor elk belletje, smsje, what’s appje, mailtje etc. wat binnenkomt dan blijf je bezig. Leg je telefoon weg als je wat aan het doen bent. Zo kun jij je concentreren op je taak en word je niet constant gestoord. Dit zorgt ervoor dat je mentaal iets meer ruimte en rust krijgt.

Ook kun je ’s avonds je telefoon wegleggen, op deze manier kun je tenminste echt tot rust komen en aandacht besteden aan de dingen waar jij aandacht aan wilt besteden.

2 Schrijf een to do lijst
Of je nou ’s ochtends wat eerder opstaat om in alle rust je to do lijst te schrijven of dat je ’s avonds je to do lijst voor de volgende dag maakt, het zorgt voor een meer relaxte start. Je weet wat je die dag te doen staat en je creëert overzicht voor jezelf waardoor je meer rust in je hoofd ervaart. Het is even wennen in het begin, maar maak er een gewoonte van en je zult zien dat je er baat bij hebt.

->7 signalen dat het tijd is om beter voor jezelf te zorgen

3 Laat iemand anders het doen
De meeste van ons vinden dat we alles zelf moeten kunnen doen. Maar sommige dingen kun je ook aan anderen overlaten. Jij hoeft niet altijd de gene te zijn die alles regelt en organiseert. Het komt ook wel goed als je het uit handen geeft. Daarnaast, aan wie moet je wat bewijzen? Aan jezelf? Aan anderen? Wel nee, je hoeft niet altijd alles zelf te doen. Dingen uit handen geven geeft een hoop rust.

4 Ga naar bed als je moe bent
We willen zo veel mogelijk uit onze dag halen, maar op deze manier negeren we een heel belangrijk aspect: namelijk naar bed gaan als je moe bent. Doe jezelf een plezier en zorg dat je de rust krijgt die je lichaam verdient. Je bent de volgende dag een stuk productiever wanneer je vroeg gaat slapen en je lichaam zal je dankbaar zijn.

5 Opgeven is niet erg
Soms lijkt het alsof we altijd door moeten gaan, dat opgeven voor watjes is. Maar soms is het ook goed om in te zien dat je niet alles kunt doen. Dat je voor bepaalde zaken niet bent gemaakt en dat jij je energie beter aan andere dingen kunt besteden. Of er staat iets op je to do lijst wat elke week weer onderaan bungelt en wat je maar niet doet. Hoe erg is het als je deze taak gewoon van je lijst haalt?

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram? 

->Goed voor jezelf zorgen? Josine vindt het soms makkelijker gezegd dan gedaan