Relaties Single

De fantastische dingen die gebeuren als je alleen zijn accepteert

De fantastische dingen die gebeuren als je accepteert om alleen te zijn

Sommige mensen kijken er naar uit om een momentje voor zichzelf te hebben, terwijl anderen het ‘alleen zijn’ heel saai vinden. Maar in werkelijkheid is alleen zijn helemaal niet erg. Op zijn tijd hebben we deze tijd allemaal zelfs nodig. Als je leert om om het alleen zijn te omarmen, dan kun je inzien dat er juist op die moment geweldige dingen gebeuren. Zoals:

Je laadt weer op
De hele tijd met mensen om ons heen zijn, kan flink wat energie kosten. Je moet naar ze luisteren en een antwoord hebben op hun vragen. Door alleen te zijn, geef je jezelf even letterlijk een pauze. En op die manier kun jij weer even goed opladen.

Je krijgt de kans om te reflecteren
Het leven kan zo snel gaan dat we soms niet eens doorhebben hoe hard de dagen voorbij vliegen. Door alleen te zijn kun je hier even bij stil staan. Op die manier kun je ook eens goed naar jezelf kijken. Hoe voel je je? Wat voor emoties komen er kijken bij de dingen die je doet?

Je leert je eigen emoties kennen
Als je altijd met andere mensen bent, ben je vooral bezig met hoe zij zich voelen in bepaalde situaties, in plaats van dat je stilstaat bij hoe jij je voelt. Door alleen te zijn kun je eens goed naar je eigen emoties kijken. Waar word je gelukkig van en wat maakt je juist verdrietig?

Je gaat dingen doen waar je echt in geïnteresseerd bent
Normaalgesproken moet je altijd rekening houden met hoe anderen zich voelen en waar zij zin in hebben, of niet. Alleen kun je doen en laten wat je wilt. En dus kun je op dat moment doen waar je écht zin in hebt. Of dat nou een serie kijken of boek lezen is, of beginnen met die hobby waar je al weken zin in hebt.

Je wordt productiever
Het gezelschap van anderen mag dan wel gezellig zijn, het zorgt er ook voor dat je sneller afgeleid bent.

Je wordt onafhankelijker
Je komt erachter dat je niet per se iemand nodig hebt om een leuke dag te hebben. Als je het alleen zijn kunt omarmen, zul je inzien dat het misschien zelfs wel fijner is om bepaalde dingen alleen te doen.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram? 

Mystical Raven