Relaties

5 mythes over gelukkige stellen (en waarom ze niet waar zijn)

5 mythes over de ideale relatie

Echte liefde, dat is voor altijd samen op die roze wolk zitten… niet dus. Ook echte liefde kan lastig zijn. Onderstaand zie je 5 mythes over wat een gelukkige relatie in zou houden.

Mythe 1: Gelukkige stellen hebben altijd zin in seks met elkaar
Feit: Gelukkige stellen hebben ook niet altijd zin in seks maar ze zorgen wel dat ze regelmatig seks hebben.
Want de passie die je in het begin van een relatie hebt die wordt langzaam minder. Op een gegeven moment wordt jouw partner je heel vertrouwd en zul je niet meer constant zin hebben in seks, maar dit betekent niet dat je helemaal geen seks meer hebt! Je zult nog steedse fijne intieme momenten delen samen. Want deze momenten zorgen ervoor dat jullie samen een speciale connectie behouden. Kwaliteit is wat belangrijk wordt, niet kwantiteit.

Mythe 2: Gelukkige stellen maken geen ruzie
Feit: Ze hebben ruzie maar ze vergeven elkaar.
Ruzies en meningsverschillen zijn een normaal onderdeel van een intieme relatie. Ook gelukkige stellen maken ruzie, maar tijdens deze ruzies blijven ze respect voor elkaar houden. Daarnaast zijn ze instaat elkaar te vergeven na een ruzie, dingen worden naderhand uitgepraat waardoor deze stellen elkaar steeds beter leren begrijpen.

Mythe 3: Gelukkig stellen doen alles samen
Feit: Gelukkige stellen doen dingen samen maar ook dingen los van elkaar.
Het is een mythe dat gelukkige stellen altijd alles samen doen. Gelukkige stellen voelen zich door elkaar gesteund maar zijn toch in staat om dingen los van elkaar te doen. Ze vinden het leuk om dingen samen te doen en ondernemen samen nieuwe activiteiten. Maar daarnaast hebben ze ook hun eigen hobby’s en doelen.

Mythe 4: Gelukkige stellen voelen altijd onvoorwaardelijke liefde voor elkaar
Feit: Spanning en uitdagingen zijn er altijd
Gelukkige stellen zijn geen perfecte stellen. Ook zij vinden niet alles van hun partner fantastisch. Ze snappen dat hun partner soms door periodes gaat die zij niet helemaal begrijpen. Maar ze accepteren wel dat ze hun partner niet altijd begrijpen en ze geven hun partner de ruimte om te groeien en doen de moeite om hun partner wel te begrijpen. Ze werken aan de relatie en zullen hun partner steunen.

Mythe 5: Gelukkige stellen zijn emotioneel volledig in balans
Feit: Iedereen heeft wel iets
De meeste mensen worstelen wel met iets: vertrouwen, jaloezie, onzekerheid, angst etc. De vraag is alleen, ben jij je van jouw worsteling bewust? Kun jij aan jezelf toegeven dat je soms bijvoorbeeld onzeker of onredelijk bent? En kan je partner dat andersom aan jou? Gelukkige stellen kennen hun tekortkomingen en kunnen er soms zelfs samen om lachen. Pas wanneer een partner niet in staat om soms zijn of haar excuses aan te bieden of eens naar zichzelf kijkt dan kan je relatie vast komen te zitten.