Gezondheid

Boksen: word weerbaarder, socialer en zelfverzekerder!

Boksen: word weerbaarder, socialer en zelfverzekerder!

Boksen is al lang niet meer alleen voor de zware jongens! Boksen is voor iedereen! Heerlijk om een bokstraining te volgen en al je frustraties eruit slaan tegen die bokszak! Tegelijkertijd werk je aan je conditie en wordt je sterker, je conditie vliegt vooruit als je bokst. Maar boksen is niet alleen goed voor je lichaam, het is ook goed voor je mentale gezondheid. Waarom je weerbaarder, socialer en zelfverzekerder wordt door boksen lees je hier:

1 Het vermindert stress
Er zijn verschillende onderzoeken gedaan die hebben uitgewezen dat boksen helpt om je stemming te verbeteren. En dit is niet zo gek, want het is heerlijk om frustraties van je bijvoorbeeld je werk eruit te slaan tegen de bokszak. Tijdens je bokstraining komen er endorfines vrij die ervoor zorgen dat jij je beter voelt. Maar boksen vermindert niet alleen de stress in je brein, het geven van een flinke rechtse zorgt er ook voor dat we de spanning op onze spieren kunnen loslaten als gevolg van stress. 

2 Het verbetert je coördinatie
Tijdens het boksen (vooral als je spart met iemand die handpads aan heeft waar jij je op moet focussen) moet je gefocust zijn. Je moet verwerken wat je ziet en direct reageren, hierdoor moeten er verschillende onderdelen van je brein tegelijkertijd samenwerken. Dit zorgt ervoor dat je oog-hand coördinatie aanzienlijk verbetert. Wil je met iemand sparren of beginnen met boksen dan kun je handpads en bokshandschoenen bestellen via fightshop.nl.

3 Je kunt alles buitensluiten en helemaal opgaan in het moment
Als je bokst moet je geconcentreerd zijn. Of je nou aan het sparren bent tegen een partner of een bokszak, opperste concentratie is geboden. Boksen is snel, het is krachtig en het is leuk waardoor je geen ruimte meer in je hoofd hebt om na te denken over andere dingen. Omdat je volledig gefocust bent is je hoofd na een boksles helemaal leeg. Door deze time-out kun je met een leeg hoofd weer verder wat je de mogelijkheid biedt om beter met problemen om te gaan en om dingen in ander perspectief te zien.

4 Je krijgt er zelfvertrouwen van
Als je regelmatig een bokstraining volgt zul je merken dat je lichaam snel verandert. Je wordt sterker en je conditie springt met grote springen vooruit, dit alleen al kan je meer zelfvertrouwen geven. Daarnaast kan boksen je de mentale kracht en het doorzettingsvermogen geven om ook in het dagelijks leven uitdagingen beter te handelen. Onlangs vertelde Prins Harry nog in de pers dat hij mede dankzij zijn bokstrainingen de dood van zijn moeder kon verwerken. Veel van de mentale vaardigheden die je leert tijdens bokstraining kun je ook buiten de sportschool gebruiken.