Gezondheid

Dankzij deze scheertips heeft jouw vriend geen last meer van irritaties na het scheren!

Dankzij deze scheertips heeft jouw vriend geen last meer van irritaties na het scheren!

Scheren, het is een klusje. Niet alleen voor ons vrouwen, maar ook onze mannen hebben er vaak letterlijk een dagtaak aan. Een lekker fris geschoren gezicht voelt weer lekker zacht en schoon. Maar dit is niet bij iedereen zo! Want door het scheren kunnen de huidjes van onze mannen ook flink geïrriteerd zijn. Daarom hebben wij een aantal scheertips voor je liefste op een rij gezet:

Gebruik alleen hele scherpe scheermesjes
Rode bultjes na het scheren? Dan is de kans groot dat de mesjes niet scherp genoeg zijn. Gebruik alleen vlijmscherpe scheermesjes! Botte scheermesjes trekken de baardstoppels eruit. Hierdoor krijg je rode vlekken en huidirritaties. Als je dagelijks scheert gaat een scheermesje ongeveer een week mee, vervang daarom je scheermesjes op tijd!

Neem de tijd
Te snel scheren kan ook voor problemen zorgen. Het is daarom belangrijk om even de tijd te nemen voor dit klusje. Als je snel last hebt van wondjes kun je bijvoorbeeld een pre-shave gel of olie gebruiken. Dit zorgt voor een extra buffer tussen je huid waardoor je de kans op wondjes vermindert. Ook is het goed om je scheerschuim een minuut in te laten trekken. Hierdoor worden de haren zachter en gaat het scheren makkelijker. Gebruik na het scheren een lekkere aftershave om de huid te kalmeren en de kans op irritaties aanzienlijk te verminderen. 

Ingegroeide haren
Ingegroeide haren zijn vervelend en kunnen behoorlijke ontstekingen veroorzaken. Scheer baardharen daarom niet te kort af, zo voorkom je dat de haartjes ingroeien. Daarnaast is het goed om alleen met de haarrichting mee te scheren en om de huid voor het scheren te reinigen met een scrubgel. Hierdoor worden dode huidcellen verwijderd en kun je ingegroeide haren voorkomen.

Gebruik producten zonder parabenen
Als je man een gevoelige huid heeft dan is het belangrijk om goede producten te gebruiken. Gebruik daarom huidvriendelijke en het liefst ongeparfumeerde en alcoholvrije scheerproducten zonder parabenen. Ook is het goed om eens na te denken over een aftershave balm in plaats van een ‘gewone’ aftershave. De producten die gebruikt worden tijdens het scheren zijn echt belangrijker dan je denkt! De scheerproducten van Manandshaving.nl bevatten alleen maar natuurlijke bestanddelen en essentiële oliën, dit is belangrijk want juist chemische of synthetische bestanddelen zorgen voor irritaties en allergieën.