Bewegen Gezondheid

1 keer per week sporten heeft al enorme voordelen voor je gezondheid 

Waarom is belangrijk om je bilspieren trainen?

Druk, druk druk we kennen het allemaal. We hebben ons werk, gezin en sociale leven en dan kan het zijn dat je toch iets minder vaak sport dan je zou willen. Maar maak je niet meer druk over het feit dat je maar 1 per week kunt sporten want volgens een nieuwe studie is dit helemaal niet zo erg. Want je kunt nog steeds veel voordelen ervaren wanneer je maar 1 of 2 keer per week sport, goed om te weten!

Mensen die maar 150 minuten van gemiddelde beweging of 75 minuten van actieve beweging per week krijgen verminderen het risico op vroegtijdig overlijden al in vergelijking met mensen die nooit sporten, aldus een studie gepubliceerd in JAMA International Medicine. Deze studie suggereert dat ook minder frequente sportmomenten al flinke gezondheidsvoordelen met zich mee brengen.

Om dit te meten volgden de onderzoekers 63.000 volwassen voor een periode van 9 jaar. De mensen die 1 of 2 keer per week sportten hadden 30% minder kans op vroegtijdig overlijden, 40% minder kans op het krijgen van hart- en vaatziekten en 18% minder gevallen van kanker dan mensen die bijna niet bewogen.

Deze studie suggereert dat ook wanneer je minder vaak sport, wat in onze drukke levens niet zo gek is, je toch al behoorlijke gezondheidsvoordelen hebt, dit geldt ook voor mensen met overgewicht en andere risicofactoren, aldus hoofdonderzoeker Gary O’Donovan. Dus een beetje zweet is beter dan geen zweet!

Wellandgood.com