Geen categorie

10 kleine dingen die je gegarandeerd een beter gevoel geven

10 manieren om gelukkiger te worden

Als we meer dingen doen die ons gelukkig maken dan voelen we ook ons gelukkiger. Logisch toch? Maar wat houdt je dan tegen? Misschien voelt het alsof hetgeen je gelukkig maakt te veel tijd gaat kosten, dat het te duur is, te uitdagend of wat dan ook. Wat nou als jij je angst eens niet in de weg laat staan en begin dan eens met de kleine dingen in het leven. Kleine stapjes geven je energie en zelfvertrouwen en zorgen op de lange termijn voor grote veranderingen. Houd dat in je achterhoofd en zie hieronder 11 kleine dingen die je direct een beter gevoel geven:

1 Aai een huisdier
Tijd doorbrengen met huisdieren werkt therapeutisch en vermindert stress. Heb je zelf geen pluizig wezentje in huis? Leen die van je vriend of vriendin en merk dat je humeur omhoog schiet.

2 Zie het voor je dat iemand op dit moment de mooiste dag van zijn of haar leven heeft
Iemand trouwt vandaag met de liefde van zijn of haar leven, viert een promotie, is zwanger of heeft net de loterij gewonnen. Door je te focussen op het goede in de wereld en in de levens van de mensen om ons heen voelen we ons optimistischer over ons eigen geluk.

3 Ga wandelen (of hardlopen)
Beweging zorgt voor endorfines en dit zorgt ervoor dat jij je goed voelt. Zo simpel is het. Een work-out of wandeling van 20 minuten is een stuk effectiever dan een glas wijn.

4 Train je creativiteit
Veel creatieve dingen maken ons gelukkig (je weet wel, de dingen die je niet doet). Heb je de drang om eens wat te schilderen, maar heb je geen vaardigheden? Doe het gewoon! Vingerverf kun je ook prima gebruiken, je hoeft niet direct alle materialen te hebben. Je kunt ook een schetsboek en kleurpotloden gebruiken of een sticker collage maken. Stap een stukje uit je comfort zone zonder dat je zo ver gaat dat je tegengehouden wordt door eventuele mislukking.

Vind het leuk om met hout te werken? Maak een hondenhok voor je kleine vriend. Houd je van karaoke? Schreef je eigen songtekst. Houd je van koken? Probeer eens iets nieuws. Maak tijd in je agenda en geef je aandacht aan deze creatieve uiting. Leren om ergens te komen is hartstikke leuk!

5 Kijk een film waar je blij van wordt
Er zijn zoveel films waar je een goed gevoel van krijgt en die een inspirerende boodschap hebben. Als je alleen maar in bed wilt kruipen met je hoofd onder de dekens dan kan een feel good film je net dat ene stukje inspiratie geven.

6 Spendeer tijd met je vrienden
Tijd spenderen met de mensen die je een goed geven zal je dag een stukje leuker maken. Het delen van een glimlach, herinneringen en knuffels zijn allemaal activiteiten die bewezen je humeur verbeteren. Omgeef jezelf met positieve mensen en herinner je dat het leven bedoeld is om van te genieten.

7 Gooi die luidsprekers open
We hebben allemaal liedjes die ons in een goede stemming brengen. Dus maak een playlist met al je favoriete nummers en zet deze op als je werkt, kookt, wandelt, rijdt of sport en brul lekker uit vuile borst mee.

8 Stop met uitstellen
Stop met het uitstellen van de dingen die je een ongemakkelijk gevoel geven. Voer dat gesprek met je collega. Ga naar de tandarts. Ruim die kamer op. Doe je administratie. Het is lastig om je goed te voelen als je weet dat er nog vervelende klusjes zijn die je moet doen.

9 Lees iets wat je inspireert
Ga naar de bibliotheek, de boekenwinkel of bestel een inspirerend boek voor op je e-reader. Er zijn zoveel motivatie, inspiratie en therapeutische boeken te verkrijgen. Er is vast iets wat jou aanspreekt.

10 Plan een vakantie
Maak je even geen zorgen over het geld of de vrije dagen. Heb gewoon wat plezier in het plannen van je droomvakantie. Laat jezelf even gaan en laat je fantasie de vrije loop gaan! Welke activiteiten zou je willen doen? Wat wil je zien? Laat je gaan!

Het leven is niet altijd makkelijk en we hebben vaak geen controle op de dingen die ons overkomen. Maar we hebben wel controle op de manier waarop wij op dingen reageren. We kunnen ervoor kiezen om dingen te doen die ons leven leuker maken. Er zijn, als je er voor openstaat, veel manieren om te genieten van de mooie dingen in het leven.

Bron Mindbodygreen.com Foto Thistimetomorrow.com