Diner Recepten

Recept: Kruidige kip met muntdressing

Kruidige kip met munt dressing
Berber van Blije Bietjes
Geschreven door Berber van Blije Bietjes

Jongens, wat is dit weer toch fijn! Eindelijk tijd om heerlijk op het balkon of in de tuin te eten en lang na te tafelen. Of wat dacht je van een uitgebreide picknick na een lange dag op werk? Ideaal om de werkdag van je af te laten glijden en nog even van het zonnetje en deze heerlijke kruidige kip te genieten. Ik vind het heerlijk om buiten te eten. Het geeft zo’n heerlijk gevoel van vrijheid, net alsof ik op vakantie ben.

Voor deze prachtige zomeravond maakte ik deze kruidige kip klaar die ik combineer met bloemkoolrijst, spinazie, een spiegelei en een muntdressing om het geheel helemaal af te maken. Je zult wel denken… Bloemkoolrijst? Wat is dat? Bloemkoolrijst is rauwe bloemkool, die je super fijn snijdt tot het de structuur van rijst heeft. In plaats van koolhydraten eet je extra vitamines, en het maakt de maaltijd direct een stuk lichter. Iets wat ik wel kan waarderen wanneer het buiten zo warm is. Op de een of andere manier heb ik dan altijd minder eetlust en meer behoefte aan lichte recepten. Herkennen jullie dit ook?

De kruidige kip breng je op smaak in een mengsel van yoghurt en verschillende gedroogde kruiden zoals garam masala, korianderzaad en komijnzaad. Als je tijd hebt dan kun je de kip een aantal uurtjes marineren in de koelkast. Heb je die tijd niet? Dan schuif je de kip gewoon meteen de oven in. Dit gerecht is zowel warm als koud lekker, en hierdoor ook prima om mee te nemen voor een picknick in het park of in het bos. Lekker met een glas ijskoud water met wat limoen en munt.

 Aantal personen: 2 personen  Bereidingstijd: 30 minuten

INGREDIËNTEN

  • 2 kipfilets
  • 2 eieren
  • 1 kleine bloemkool
  • bosui
  • 1 zakje spinazie
  • verse munt
  • sap van een halve citroen
  • een klein stukje gember
  • rode peper
  • 1 flinke knoflookteen
  • 200 ml. yoghurt
  • 2 theelepels garam massala
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 1 theelepel komijnzaad
  • peper en zout

ZO MAAK JE HET

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe 100 ml. yoghurt In een hoge kom samen met een flinke hand munt, peper, zout en 1 teentje knoflook. Pureer met behulp van een staafmixer fijn.
Doe de yoghurtdressing in een schaaltje en zet opzij.
Vijzel het koriander- en komijnzaad fijn.
Vul de hoge kom waar je net de dressing in hebt gemaakt met de overige 100 ml. yoghurt, het sap van een halve citroen en doe hier de koriander- en komijnpoeder, gember en garam massala bij. Pureer fijn met een staafmixer.
Leg de kip in een braadslee en giet hier het kruidenmengsel bij. Wrijf de kip goed in en zet de braadslee in de oven.
Bak de kip in ruim 30 minuten gaar in de oven. Keer de kip na 15 minuten even om.
Snijd ondertussen de peper en bosui in dunne ringen.
Snijd de bloemkool fijn tot het de structuur van rijst heeft.
10 Bak 2 spiegeleitjes en breng deze op smaak met wat zout.
11 Meng de spinazie met de muntdressing en leg deze op het bord.
12 Snijd de kip in reepjes en serveer dit samen met de bloemkoolrijst, spinazie en het spiegelei. Garneer met de fijngesneden rode peper.
Eet smakelijk!

Over de schrijver

Berber van Blije Bietjes

Berber van Blije Bietjes

Hoi! Ik ben Berber van Blijebietjes.nl, 29 jaar oud en ik woon samen met mijn kat Storm in Rotterdam. Lekker, gezond en puur eten koken is al jarenlang mijn grote passie en het koken zonder pakjes of zakjes is mij vanaf jongs af aan al met de paplepel ingegoten. Mijn moeder, maar ook mijn oma deden namelijk niet anders. Op mijn foodblog wil ik iedereen die van lekker eten en koken houdt laten zien dat koken zonder pakjes en zakjes echt niet moeilijk is, maar juist heel leuk en super lekker!
Blijebietjes.nl