Gezondheid Ontspanning

Waarom jij ook eens een sportieve vakantie wil proberen!

Waar denk jij aan bij het woord zomervakantie? Zon, zee en strand? Als we de zee en het strand nou eens vervangen voor bergen en meren? Zon, bergen en prachtige bergmeren… klinkt ook best aanlokkelijk toch? Nou ik kan je vertellen, dat is aanlokkelijk! Het is zelfs super gaaf. Samen met Intersport ging ik namelijk naar Oostenrijk, naar Zell am See /Kaprun om een sportieve outdoor vakantie te houden en dat was geweldig.

Van te voren kreeg ik het programma en ik zal eerlijk zijn, ik schrok er een beetje van. Want ik zag staan: mountainbiken (oké, daar schrok ik niet zo erg van), maar ik zag ook staan: ’s ochtends hiken en ’s middags een trail run van 5,3 km. Een trail run is hardlopen door de bergen, dus dat is hardlopen terwijl je de stijle hellingen van de berg bedwingt… Eh Intersport? Ik kan prima een stukje hardlopen en sport regelmatig, maar ik ben geen atlete en een trail run is toch hartstikke zwaar??!!!

Gelukkig kreeg ik van te voren wel een goede outfit voor tijdens de trail run en aangezien ik blij word van mooie hardloopkleding, was ik al weer iets positiever gestemd… (ja ik weet het, maar ik word gewoon blij van leuke sport outfits en krijg dan direct zin om te sporten).

Nou ja ik moest het maar op me af laten komen. Dus maandagochtend vlogen we naar München en vanaf daar moesten we nog 2 uurtjes met de auto naar Zell am See. Daar aankomen konden we inchecken in ons hotel, www.hotelirolerhof.co.at En daar maakte mijn hart wel even een sprongetje, wat een mooi hotel!!! Het ligt in het dorpje en ik had een prachtige kamer met uitzicht op de bergen. Nadat we hadden ingecheckt zijn we een rondje gaan wandelen in het dorpje, zo schattig! Overal leuke winkeltjes en terrasjes, daar kun je je echt prima vermaken!

Het hotel Tirolerhof was echt heerlijk

De volgende ochtend vertrokken we na een heerlijk ontbijt in het hotel naar de Kitzsteinhorn gletsjer in Kaprun. Met de kabelbaan gingen we naar 3000 meter hoogte en daar lag sneeuw, daar lag niet alleen sneeuw, daar waren mensen zelfs aan het skiën! Best een verschil qua temperatuur met het dal (daar liep ik namelijk nog in korte broek). Gelukkig had ik mijn hike broek en schoenen aangetrokken en was er niets aan de hand. Wel echt leuk om tijdens je zomervakantie zomaar in de sneeuw te staan.

Wauw wat een uitzicht op Kitzsteinhorn in Kaprun

’s Middags gingen we mountainbiken in Zell am See, we konden bij het hotel fietsen huren en kozen voor e-bikes. Kijk je moet het je jezelf niet te moeilijk maken hè ;). Het was echt prachtig weer en de tocht om het meer was zo mooi, heerlijk om te fietsen langs de kleurige weides en de mooie vergezichten.

Heerlijk fietsen langs het meer in mijn felle kleurtjes

Maar de volgende dag was het toch echt zo ver, de dag van de hike en trail run. Gelukkig gingen we eerst hiken door de bergen, zo kon ik mij mentaal voorbereiden op mijn grootste uitdaging van die dag. Vanuit ons hotel liepen we zo de bergen in waar verschillende routes via borden worden aangegeven. Heel simpel dus, wij kozen een makkelijke route waarbij we volop van het uitzicht konden genieten. Houd er wel rekening mee dat het belangrijk is om goede schoenen te hebben als je gaat hiken! Het kan soms best stijl zijn en je wilt niet wegglippen op je gympies. Ook is het belangrijk om meerdere laagjes te dragen, want je gaat best zweten als je aan het hiken bent. Aangezien hiken echt één van mijn favoriete bezigheden is was ik helemaal in mijn element!

Genieten van het uitzicht op Zell am See terwijl we omhoog lopen

Onderweg vind je genoeg leuke plekjes om even uit te rusten en om wat te eten of drinken

Het uitzicht tijdens onze hike

Na de de lunch was het dan zo ver: de trail run. Op onze e-bikes fietsten we naar de andere kant van het meer (een tochtje van ongeveer 10 minuten) waar we begonnen. En ik kan je maar één ding zeggen: dit was zo gaaf!!! Het was echt veel minder zwaar dan ik dacht en het voelt zo goed als je door de bergen aan het rennen bent. Je hoort de vogels, je geniet van het prachtige uitzicht onderweg en je bent gewoon mega trots op jezelf als je weer een heuvel op bent gekomen. Serieus, als je naar Zell am See gaat, doe een trail run. Ze hebben meerdere routes die je kunt gebruiken om hard te lopen en het is zo tof! Omdat je best behoorlijk zweet tijdens zo’n run is vocht absorberende kleding een must. En ook zijn laagjes hier weer belangrijk omdat je na de run afkoelt, maar je nog wel naar je hotel moet fietsen.

Genieten tijdens de trail run

Na de trail run was het tijd om te ontspannen in de spa van het hotel. Dit is overigens geen lullig spa’tje, het bevat meerdere sauna’s en stoombaden, heeft een zwembad en relaxruimtes. En je hebt heerlijke gezonde snackjes die je gewoon kunt pakken. De perfecte manier om bij te komen na een sportieve dag.

Zoals ik al zei, goede kleding is belangrijk als je de bergen intrekt. Mijn drie favoriete items deze reis waren zonder twijfel mijn stevige schoenen, mijn fijne jackie en mijn sneldrogende shirts!

Mijn schoenen waren van  Mckinley en zaten goed en zijn licht en stevig

Dit jack heb ik mijn hele reis bij mij gedragen, echt ideaal!

Kleding wat snel droogt en vocht opneemt is belangrijk tijdens het hiken

Kijk voor meer outdoor kleding op Intersport.nl

Mijn conclusie: dit was een hele toffe reis. Outdoor activiteiten zijn voor mij de beste manier om te ontspannen en mijn hoofd helemaal leeg te maken. Zell am See is een schattig stadje, waar je volop outdoor activiteiten kunt doen, maar waar je ook heerlijk kunt ontspannen aan één van de strandjes aan het meer.

Wil je meer informatie over een zomervakantie in Zell am See of Kaprun? Kijk op www.zellamsee.nl voor meer informatie.

#hikemeemetintersport