Ontspanning

Welke manier van koffiezetten past het best bij jou?

Welke manier van koffiezetten past het best bij jou?

Drink jij vaak koffie, of doe je dat eigenlijk alleen in gezelschap, als anderen ook een kopje nemen? Hecht je heel veel waarde aan de smaak, of vind je het al snel prima? Wil je dat je koffie vooral snel klaar is, of vind het ook geen probleem als het wat langer duurt om te zetten? Al deze factoren spelen een rol als je op zoek gaat naar de voor jou ideale manier om koffie te zetten.

Makkelijk en snel, met een prima smaak
Alhoewel de echte koffieliefhebbers het er misschien niet mee eens zijn, kun je makkelijk en snel koffiezetten zonder daarbij hele grote concessies te doen op het gebied van smaak. De machines die tegenwoordig ‘snelle’ koffie zetten zijn doorgaans prima van kwaliteit, en leveren kopjes koffie op die prima te drinken zijn. 

Heb je altijd haast, en gun je jezelf niet echt de tijd om dingen heel rustig aan te doen? Is koffiedrinken voor jou niet zozeer een ritueel, maar meer iets dat je even snel wilt doen? Heb je geen heel afwijkende smaak of wensen als het om koffie gaat, maar wil je vooral lekker snel iets warms naar binnen kunnen werken, waar je ook nog een energieboost van krijgt? Dan is een koffiemachine die zijn werk snel doet waarschijnlijk jouw favoriet. 

Je hebt daarin tegenwoordig best wat keuze. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een machine die werkt met koffiepads. Die werkt razendsnel, en levert prima koffie op. Houd de verpakking goed gesloten, dan blijft de smaak het best in stand, en geniet je extra van je kopje. Ook cups zorgen voor een snel kopje koffie. En ook op dit gebied heb je volop keuze. Let wel op dat de ene cup de andere niet is, en dat niet alle cups op alle machines passen. Zoek bijvoorbeeld echt naar Nespresso compatible cups, en denk niet te snel ‘oh, deze zullen ook wel passen’; dat kan teleurstellingen en miskopen voorkomen.

Uitgebreid, persoonlijk en zorgvuldig
Naast deze snelle manieren van koffiezetten, zijn er ook machines die er wat meer hun tijd voor nemen. Daarbij kun je denken aan een echte klassieker, die gebruik maakt van filterkoffie. Zeker wanneer je dol bent op de geur van koffie een aanrader, want terwijl de koffie gezet wordt vult de bekende geur je hele huis. 

Ook machines die gebruik maken van losse koffiebonen nemen vaak aardig hun tijd. Zij vermalen de bonen eerst, en werken vervolgens als een machine voor filterkoffie. Zeker wanneer je jezelf als echte expert op het gebied van koffie ziet, is deze machine bij jou waarschijnlijk favoriet. Door bonen te mengen kun je je eigen blend, je eigen smaak samenstellen. Dat kan wat tijd kosten, maar dan heb je ook wat: het kopje koffie dat helemaal naar jouw smaak is.