Geluk

We hebben ‘alles’, maar voelen ons vaker dan ooit ongelukkig

ongelukkig, mentaal

We leven in een snelle wereld, we hoeven maar op een knopje te drukken en aan onze behoeftes wordt voorzien, toch zijn er veel mensen die problemen hebben met hun mentale gezondheid. We hebben alles, maar zijn soms toch ongelukkig. Dat klinkt tegenstrijdig, maar het is niet zo gek.

Dankzij technologie is ons leven makkelijker geworden, maar makkelijker betekent niet altijd beter. Mensen hebben frisse lucht, zon, vers voedsel, beweging en connectie nodig om zich goed te voelen. Het moderne leven voorziet deze dingen niet heel eenvoudig, vandaar dat veel mensen worstelen met hun mentale gezondheid.  Hieronder zie je 5 gewoontes die slecht zijn voor onze mentale gezondheid en die je dus maar beter kunt vermijden:

1 Je lichaam niet voldoende bewegen
We hebben de beste gezondheidsvoorzieningen, maar toch is niet iedereen heel gezond. We krijgen op steeds jongere leeftijd hart-en vaatziektes, diabetes en andere aandoeningen. Jaren geleden leefden we dichter bij de natuur en kregen we dagelijks voldoende beweging. Nu wonen we in grote steden of pakken we de auto om boodschappen te halen, nadat we de hele dag op kantoor achter ons bureau hebben gezeten.

Gebrek aan beweging is slecht voor je fysieke gezondheid, maar het aangetoond dat het ook slecht is voor onze mentale gezondheid. Gebrek aan beweging vergroot de kans op depressie en angststoornissen. Beweging is goed voor je gemoedstoestand en vermindert het risico op mentale problemen.

2 Dingen kopen die we niet nodig hebben
Mensen worden snel beïnvloed door de gewoontes van anderen en helaas kopen veel mensen dingen die ze niet echt nodig hebben. Uit gewoonte of omdat ze een leegte proberen op te vullen. Onderzoeken tonen aan dat meer spullen nooit zorgen voor meer geluk. Het tegenovergesteld is juist waar; hoe meer spullen we kopen die we niet nodig hebben hoe groter de kans op stress en depressie.

3 Slaap geen prioriteit geven
Je raadt het al: slaap tekort en depressie zijn aan elkaar gelinkt. We hebben een goede nachtrust nodig om goed te kunnen functioneren, maar het moderne leven maakt dit moeilijk. Gebrek aan beweging, slechte voeding, technologie en stress zorgen voor slapeloosheid waardoor je mentale problemen kunt krijgen.

4 Het te veel gebruiken van mobiele telefoons en technologie in het algemeen
Het zal geen verrassing zijn dat op het moment dat mobiele technologie zijn intrede deed, het aantal mentale problemen bij mensen ook steeg. Één onderzoek toont aan dat mensen die langere periodes achter elkaar aan social media besteden sneller geneigd zijn om depressief te worden.

Voor smartphones hadden mensen meer echt contact met elkaar. Nu hebben we meer afleidingen dan ooit en leven we minder in het nu. Ondanks dat we altijd bereikbaar zijn, hebben we minder contact dan ooit met de mensen om ons heen.

5 Niet voldoende tijd in de natuur spenderen
We hebben de natuur nodig als we willen overleven, maar het lijkt wel alsof we ons steeds minder in de natuur begeven. Een gebrek aan zonlicht zorgt voor minder Vitamine D in ons lichaam. Vitamine D helpt ons juist om onder andere onze stemming te regulieren. Simpele dingen kunnen al helpen, zo toont een onderzoek aan dat mensen die door stadsparken liepen in plaats van door de stad zelf, zich kalmer en minder gefrustreerd voelen. Kun je nagaan.

Het moderne leven maakt het ons soms moeilijk om goed voor onze mentale gezondheid te zorgen. Gelukkig kun jij dit veranderen. Zorg dat je voldoende frisse lucht en zon krijgt, eet gezond, slaap voldoende, beweeg en trek de natuur in. Als je hiernaast probeert om ook minder tijd te spenderen aan technologie dan zie je mentale gezondheid er een stuk rooskleuriger uit!

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?
-> Ipad’s, games en telefoons maken kinderen chagrijnig, onvoorspelbaar en lui

Bron powerofpositivity.com Foto Travelinhershoes.com