Geluk

Wat doen mensen die van zichzelf houden nou anders?

Wat doen mensen die van zichzelf houden nou anders?

Kijk jij ook wel eens naar andere mensen die succesvol, gezond, blij en gelukkig zijn? En dan denk je dan ook, hoe doen ze dat toch?
Wat is hun geheim en waarom kan ik niet zo zijn? Waarschijnlijk hebben ook deze mensen in het verleden geworsteld met zichzelf. Zijn ook zij ongelukkig in de liefde, met hun werk, met hun lichaam of eenzaam geweest maar ze hebben het overwonnen. Want er is één ding wat ze nu anders doen, ze houden van zichzelf.

Wanneer je echt van jezelf houdt wordt het stukken makkelijker om voor jezelf te zorgen. Dan kost sporten geen moeite meer, kun je jezelf beter inhouden als het gaat om ongezonde snacks, sta je open voor de liefde en kun je je grenzen bewaken.

Wat doen mensen die van zichzelf houden dan anders?

 1. Ze luisteren naar hun emoties
  Probeer je emoties te accepteren in plaats van ze te negeren of te blokkeren. Probeer te luisteren naar je emoties. Waarom voel je wat je voelt? Waarom ben je boos, verdrietig of bang? Probeer je emoties te ontcijferen, weet waarom je je zo voelt en leer van je emoties.
 2. Ze nemen zelf verantwoordelijkheid en schuiven dingen niet af
  Wanneer er iets vervelends gebeurd is het makkelijk om naar iets of iemand te zoeken waar je de schuld op kunt afschuiven. Maar probeer eerst naar je zelf te kijken, misschien moet je zelf de verantwoordelijkheid voor die negatieve gebeurtenis wel op je nemen? Wanneer jij je verantwoordelijkheid neemt dan kun je iets leren van de gebeurtenis en zo verder komen. In plaats van het weg te schuiven en verder niets mee te doen.
 3. Ze doen wat met hun passies en talenten
  De meeste mensen neigen wel naar iets wat ze leuk vinden om te doen, een hobby of een sport. Soms is die ‘neiging’ totaal niet concreet en speelt het ergens op de achtergrond. Mensen die van zichzelf houden koesteren die neiging en zien in dat dit belangrijk is. Zij proberen er daadwerkelijk wat mee te doen en laten deze neiging juist groeien. Ze nemen de tijd om een hobby of passie te zoeken en die te beoefenen wat anderen mensen ook van hun passie vinden. Zo doen zij iets wat ze echt leuk vinden en waar ze dus gelukkig van worden.
 4. Ze brengen tijd alleen door
  Mensen die een moeilijke relatie met zichzelf hebben, hebben vaak moeite om alleen te zijn. Het moment dat ze even tijd voor zichzelf hebben voelen ze zich ongemakkelijk en onzeker. Dus pakken ze de telefoon of ze geven zich over aan bijvoorbeeld eetbuien of andere dingen die niet goed voor ze zijn. Wanneer je van jezelf houdt dan koester je juist de momenten die je voor jezelf hebt.
 5. Ze hebben geen haast en ‘slapen er een nachtje over’
  Wanneer we zelfrespect krijgen kijken we ook meer naar de lange termijn. Dus in plaats van direct toe te geven aan ‘slechte’ impulsen en op de korte termijn bevrediging te voelen denken ze er een tijdje over na en maken ze dan pas een keuze die wellicht op de lange termijn stukken beter voor ze is. Wanneer je in staat bent om genot uit te stellen en na te denken over de lange termijn consequenties zorgt dit er voor dat je je gelukkiger voelt.
 6. Ze geven aan hoe ze behandelt willen worden en lopen weg als dit anders gaat
  Mensen die geen respect of liefde voor zichzelf voelen zullen dit bij iemand anders zoeken. Wanneer we relaties baseren op bevestiging en de honger naar liefde dan hebben we geen zelf-liefde. Want wanneer je van je van zelf houdt dan weet je wat je waard bent, je hebt die bevestiging niet nodig. Ze geven in een relatie aan wat ze nodig hebben en stellen hun grenzen. En wanneer die grenzen verscheidende malen worden overschreden dan hebben ze het lef om weg te gaan.
 7. Ze maken fouten en hebben daar vrede mee
  Als je niet genoeg van jezelf houdt dan vergelijk je jezelf als snel met ‘de standaard’. De standaard is dan goed. Mensen voelen zich dan goed wanneer ze aan de standaard voldoen en slecht als ze dit niet doen. Mensen die van zichzelf houden, houden zich vast aan hun eigen ervaringen. Weten zelf wat goed is en denken niet zwart/wit of goed of slecht. Zij weten dus dat ze aan zichzelf moeten werken zonder dit erg te vinden. Ze begrijpen dat fouten maken menselijk is en dat ze van hun fouten kunnen groeien.

Welk van bovenstaande gewoontes pas jij al toe? Zorg dat je van jezelf houdt dan wordt het leven stukken makkelijker.

MindBodyGreen Foto Talesofendearnment.com