Geluk

Wat als je ziel moe is?

Wat als je ziel moe is

Hoe kun je uitleggen dat je zo moe bent dat je je zelfs emotioneel uitgeput voelt? Hoe vind je woorden voor: ‘Ik voel dingen zo diep en geef zo veel dat ik me nu leeg voel’? Jij kijkt naar anderen en vraagt je af wat jij nou verkeerd doet. Waarom jij nou zo veel voelt in vergelijking met anderen en waarom jij nou niet wat minder zou kunnen voelen. Je benijdt anderen die niet zo veel om anderen, maar vooral om zichzelf geven. 

Er zijn mensen die zo veel aan anderen geven dat ze eigenlijk niets meer over hebben voor zichzelf. Deze mensen maken anderen heel door delen van henzelf weg te geven. Dit zijn de mensen die enorm veel kracht tonen als ze anderen omhoog tillen, als ze anderen een beter gevoel over zichzelf geven terwijl ze zelf geen idee hebben hoe ze dit gevoel aan zichzelf kunnen geven. 

Het zijn dezelfde mensen die hun tranen tegenhouden en een glimlach opzetten.

Het zijn dezelfde mensen die zich alleen kunnen voelen in een groep mensen.

Het zijn dezelfde mensen die naar anderen kijken en zich afvragen wanneer het hun beurt is.

Het is zwaar om zo veel te voelen en om altijd zo je best te doen. Terwijl het lijkt alsof alles natuurlijk en makkelijk gaat. Mensen bewonderen je voor wie je bent. Die lieve, leuke, vrolijke vrouw die altijd voor iedereen klaar staat. Maar ze zien niet dat je ogen moe worden, dat je vertrouwen wordt getest en dat de eenzaamheid die je voelt steeds erger wordt. 

Maar houd vertrouwen, want ook jouw lach wordt oprecht. Ook jouw liefde wordt beantwoordt en ook jij zal de waardering krijgen die je verdient. Leer hoe je echt voor jezelf kunt zorgen, leer waar je energie van krijgt, leer welke mensen echt goed voor je zijn en leer van jezelf te houden. 

En tot die tijd? Blijf proberen, blijf voelen, blijf aftasten waar je grenzen liggen en blijf vertrouwen houden; jouw energie gaat weer stromen, echt.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?