Bewegen Gezondheid

Waarom yoga goed voor je lichaam, geest en zelfs je seksleven is

Wat Yoga voor mij betekent

De meeste mensen weten dat yoga je leniger maakt en dat het goed werkt tegen stress.
Toch zijn er meer voordelen verbonden aan het doen van yoga.  Onderstaand zie je 5 redenen om toch eens aan yoga te doen.

1 Het is goed voor je seksleven
Onderzoek heeft uitgewezen dat yoga het seksleven van zowel mannen als vrouwen kan verbeteren. Bepaalde houdingen en ademhalingstechnieken verhogen de bloedtoevoer naar de bekken wat voor een hogere gevoeligheid in de geslachtsdelen zorgt. Ook zorgen veel yogahoudingen voor meer flexibiliteit en mentale rust wat tot een groter seksueel uithoudingsvermogen kan zorgen en meer intensere orgasmes geeft.

2 Het kan je helpen om vreetbuien te voorkomen
Een stukje goed nieuws voor als je een emotie-eter bent. Een studie die is gepubliceerd in het Journal of the American Dietetic Association wijst uit dat yoga je bij kan staan in de strijd tegen emotie-eten. Dit omdat yoga de connectie tussen lichaam en geest versterkt. Wanneer je regelmatig yoga beoefent kom je in contact met de emotionele gevoelens die geassocieerd worden met vreetbuien. Wanneer je beter in contact staat met je gevoel kun je betere keuzes maken wanneer je honger hebt of een vreetbui voelt aankomen.

3 Je spijsvertering verbetert
Denk aan hoe goed het voelt als je net een heerlijke massage hebt gehad. Je spijsvertering systeem voelt ongeveer het zelfde wanneer je bepaalde yoga oefeningen hebt gedaan. De hele dag werkt je spijsvertering hard en soms merk je dat je vervelende complicaties hebt zoals een opgeblazen gevoel, verstopping of buikpijn. Gelukkig zijn er vele simpele yogahoudingen, zoals draaiingen, dat je kan helpen om je organen te ‘masseren’.

4 Je brein krijgt een boost
Sporten is sowieso goed voor de geest, maar een studie in de Journal of Physical Activity and health wijst uit dat 20 minuten yoga je brein meer stimuleert dan 20 minuten wandelen of rennen. Daarnaast heeft onderzoek ook uitgewezen dat het migraine aanvallen kan helpen verlichten.

5 Het is goed voor je immuunsysteem
Yoga kan het immuunsysteem versterken door ademhalingstechnieken die je helpen om meer zuurstofrijk bloed naar je longen en andere organen te pompen. Deze technieken kunnen je ook helpen om de strijd tegen stress aan te gaan. Stress is de veroorzaker van veel ziektes. Wanneer je leert om dieper adem te halen zal je afweersysteem sterker worden, wat goed is voor je immuunsysteem. En dat alles terwijl jij je yogaoefeningen doet!

Laat een reactie achter