Geluk

Waarom het zo belangrijk is om je lekker in je vel te voelen

Waarom het zo belangrijk is om je lekker in je vel te voelen

Het is zo belangrijk om goed in je vel te zitten. Of je wel of niet goed in je vel zit heeft invloed op verschillende onderdelen van je leven. Zo heeft het invloed op je fysieke gezondheid, maar ook op je relaties en zelfs je prestaties op het werk. Want wanneer we ons goed voelen zijn we veerkrachtiger, productiever en zelfs gelukkiger.

Maar hoe zorg je er nu voor dat je goed in je vel zit? Uiteraard begint dit van binnenuit. Goed voor jezelf zorgen is de eerste en belangrijkste stap. Voldoende rust, regelmatig bewegen of sporten en gezond eten zijn de belangrijkste voorwaarden om goed in je vel te zitten. 

Maar ook wat meer aandacht besteden aan je uiterlijk kan je ook een goed gevoel geven. Af en toe jezelf verwennen met een bezoek aan de kapper, een nieuwe lippenstift of mooie shawl kan al zo veel doen. Je kunt natuurlijk ook verder gaan en bijvoorbeeld een behandeling laten doen bij een ervaren kliniek om je huid te verfrissen. Want ook dit kan je zelfvertrouwen laten groeien.

Zoals gezegd, goed in je vel zitten heeft in vloed op veel onderdelen van je leven. Hieronder gaan we daar wat verder op in:

Fysieke gezondheid
Als je je gestrest voelt dan kun je je angstig of neerslachtig voelen en dit heeft effect op je hele lijf. Want iedereen weet dat stress niet goed voor je is. 

Emotionele welzijn
Als we ons goed voelen dan heeft dit invloed op onze relaties en sociale interacties. Wanneer we goed in ons vel zitten dan is het makkelijker om open te staan voor anderen, empathie te tonen en toenadering te zoeken. Wanneer je je goed voelt en openstaat voor andere mensen dan zorgt dit voor een groter gevoel van geluk.

Werk
Goed in je vel zitten heeft ook invloed op je professionele leven. Zo zijn mensen die zich goed voelen over het algemeen productiever, creatiever en veerkrachtiger in het omgaan met problemen. Ook zijn ze vaak sterker in teamverband.

Goed in je vel zitten heeft dus echt invloed! Dus ga ervoor, zorg voor jezelf en laat je zelfvertrouwen groeien!