Gezondheid

Waarom Blije Kip eieren stukken beter zijn voor jou, de natuur en de kippen zelf!

Blije kip eieren

Een ei hoort erbij! En dat blijkt ook wel uit de cijfers van het RIVM want wij Nederlanders eten per persoon 210 eieren per jaar. Lekker en gezond, aldus Eric Rimm (professor epidemiologie en voeding aan Harvard), want volgens hem kan een ei per dag bijdragen aan een gezond dieet. We staan dus regelmatig voor het eieren-schap in de supermarkt om een doosje eieren in ons karretje te stoppen. Maar denk jij echt bewust na als je een doosje eieren koopt? Want het ene ei is het andere niet, de verschillen tussen eieren zijn echt groot. Weet jij eigenlijk het verschil tussen vrije uitloop eieren en bijvoorbeeld scharreleieren?

Ik moet je eerlijk zeggen dat ik niet zo veel wist over eieren als ik dacht, want ik dacht bijvoorbeeld dat scharrelkippen lekker buiten konden rondscharrelen… Nope, scharrelkippen komen dus nooit buiten, vrije uitloop kippen daarentegen, komen wel buiten. Ik ben hierachter gekomen door een hele leuke samenwerking die ik ben aangegaan met Blije Kip. Blije Kip is het grootste merk-ei van Nederland en bij Blije Kip is een blije kip het belangrijkste! 

Bij Blije Kip staan dierenwelzijn, natuur en milieu voorop en dat is niet alleen super goed, dat is ook hartstikke lekker want dit proef je absoluut aan de Blije Kip eieren! Het is niet voor niets dat Blije Kip eieren 2 of 3 sterren krijgen van van het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming. En wees eerlijk, het voelt toch zelf ook veel fijner als jij ’s ochtends je eitje eet en je weet dat dit eitje is gelegd door een blije kip. 

Blije Kippen die lekker scharrelen in de wei, hier word je toch blij van?!

Leuk om te weten is dat alle Blije Kippen:

  • Elke dag naar buiten kunnen;
  • Mogen scharrelen in een uitgestrekt weiland met natuurlijke beschutting;
  • Kippenspeeltjes hebben zoals kippenschommels en een graantap!

Neem bijvoorbeeld de biologische eieren van Blije Kip. Deze eieren komen van kippen die lekker buiten in de wei kunnen scharrelen wanneer ze maar willen. Deze wei wordt biologisch bewerkt, dus zonder kunstmest of andere chemische middelen. De biologische Blije Kip eitjes worden ook nog eens verpakt in een duurzame grasverpakking. De biologische Blije Kip eieren dragen daarom ook met trots het EKO-keurmerk, het EU Bio-keurmerk, het on the way to PlanetProof logo (wat garandeert dat Blije kip eieren duurzamer zijn geproduceerd dan gewone eieren) én het driesterren logo ‘Beter Leven’ van de Dierenbescherming.

Ik hoop dat ik je iets bewuster heb gemaakt over je keuze als je in de supermarkt voor het eieren-schap staat. Want zeg nou eerlijk, we worden toch allemaal blij van schommelende kippen die lekker mogen scharrelen in de wei :). Ik kies voortaan sowieso voor een ei van Blije Kip!

Ik ben er trots op te vermelden dat dit artikel in stand is gekomen in samenwerking met Blije Kip