Hooggevoelig

Voor iedereen die heel empathisch is (want dat is niet altijd makkelijk)

Voor iedereen die heel empathisch is

Lieve empathische vrouw (of man),

Nee je bent niet gek. Je bent hooggevoelig en dat is iets heel moois. Je hebt een krachtige gave, eentje om te koesteren en om te gebruiken om de wereld een beetje mooier te maken. Jij ziet duidelijk en met gemak de waarheid van deze wereld. Hieronder vind je een aantal dingen die jezelf waarschijnlijk ook al waren opgevallen:

1 Je hebt een hele krachtige onzin-detector 
Je weet het wanneer er iets niet klopt. En wanneer je luistert naar je gevoel ben je achteraf altijd blij dat je hiernaar hebt geluisterd. Wanneer je niet luisterde naar dat stemmetje diep van binnen had je daarna bijna altijd spijt dat je niet hebt geluisterd en wenste je dat je naar jezelf had geluisterd. Wanneer iets niet goed voelt dan voelt je lichaam gespannen en komt er een groot gevoel van ‘nee’ over je heen. Je kunt het niet uitleggen en mensen en het enige wat je kunt zeggen is: “Ik voel gewoon dat er iets niet klopt”.

-> 7 eigenschappen van zeer empathische mensen

2 Mensen zeggen vaak dat je te gevoelig bent of dat je niet rationeel bent
Maar uiteindelijk zullen ze begrijpen waarom jij naar je intuïtie luistert. Zoals je weet dat je lichaam je ergens voor waarschuwt, weet je het ook als je lichaam je juist ergens naar toe stuurt.

3 Je vertrouwt op je gevoel
In het verleden heb jij misschien niet altijd op je gevoel durven vertrouwen, maar door schade en schande ben je wijzer geworden. Nu weet je dat je op jezelf kan vertrouwen en dat jij je niet meer door de meningen van anderen van de wijs laat brengen.

4 Grote groepen voelen als een uitdaging
Je vindt het leuk om met mensen te praten, je vindt het leuk om mensen te leren kennen, maar grote groepen mensen zuigen je leeg. Je absorbeert zoveel energieën van andere mensen dat dit je uitput. Je kunt je soms zelfs letterlijk ziek voelen van bepaalde mensen die te veel energie uit je trekken. Je weet dat je nu af en toe pauze moet nemen van een grote groep mensen en dat je diep in en uit moet ademen om gegrond te blijven en om je te kunnen afsluiten van al deze energieën.

-> Deze dingen gebeuren als een empaat verliefd wordt op een narcist

5 Je kunt je enorm goed of juist enorm slecht voelen, je pieken zijn enorm en je dalen ook
Je emoties verzwelgen je regelmatig. Je hebt misschien geprobeerd om je emoties te kalmeren doormiddel van drank, drama’s, seks of andere verslavingen. Maar je lichaam en geest zullen altijd terugvechten. Misschien zag je in dat deze gewoontes een tol eisten van je gezondheid of je misschien realiseerde jij je dat je jouw gevoeligheid en empathie moest omarmen omdat je er anders kapot aan ging.

Nu weet je dat er veel mensen zoals jij zijn, die je begrijpen en die je kunnen helpen. Je realiseert je dat jij de prikkels en energieën die je opneemt en voelt van anderen moet leren stroomlijnen. Je weet dat je moet uitvinden wat ervoor zorgt dat je overprikkeld en uit geput raakt.

Daarnaast weet je ook dat je dingen los moet laten, dat je niet verantwoordelijk bent voor iedereen en dat je kunt leren, misschien met behulp van een coach, om jouw empathische vermogens op een positieve manier te gebruiken.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?

Gerelateerd: Waarom empathische mensen dichtklappen bij mensen die nep zijn

Mindbodygreen.com Foto Grasiemercedes.com