Geluk Gezondheid

Tantra adviezen om in de stemming te komen voor seks

Tantra adviezen om zin te krijgen in seks

Soms is seks net zo iets als sporten; je weet dat het goed voor je is en dat jij je naderhand hartstikke goed voelt, maar soms is het lastig om te beginnen als je zoveel aan je hoofd hebt. Maar het is heel simpel: je moet tijd maken voor seks. Je moet van je relatie een prioriteit maken in je leven als je wilt dat het blijft voortduren en seks is een belangrijk onderdeel van een goede relatie.

In Tantra wordt seks gezien als een oplader. Het laadt je chi – of je energie op. Dus zelfs als jij je moe voelt zal seks je batterij weer opladen en krijg je meer energie voor alle andere dingen die je doet.

Plannen
Het klinkt raar om seks te plannen, maar het plannen van een seksdate met je partner kan echt helpen. Kies een moment van de dag wat het minst stressvol is zoals bijvoorbeeld een luie zondag.

Een ritueel
Een andere traditie die wordt gebruikt in de tantra is het creëren van een seksritueel. Je kunt beginnen met een persoonlijk ritueel voor jou alleen. Je kunt bijvoorbeeld elke ochtend beginnen met wat ademhalingstechnieken. Je kunt doormiddel van ademhaling opgewonden raken en zo je seksuele energie wakker maken.

Hoe maak je doormiddel van ademhaling je seksuele energie wakker?
Adem snel in en uit (bijna alsof je aan het hyperventileren bent) door je neus. Beweeg je buik mee op je ademhaling. Wanneer je inademt stel jij je voor dat je een lijn tekent naar je navel en dat jij je adem naar je buik stuurt alsof daar een ballon zit. Wanneer je uitademt leeg jij deze ballon weer door de adem door het touwtje omhoog te sturen. Doe dit elke ochtend voor 1 minuut om je libido een boost te geven.

De zelfliefde striptease
Probeer de zelfliefde striptease als een ritueel voor je seksdate of als dagelijks ritueel om jezelf meer sensueel te voelen. Ga voor de spiegel staan als een staande godin door je handen op je heupen te leggen en draai cirkels met je heupen. Raak je huid aan met je vingers en geniet van je zachte huid, woel met je vingers door je haar en voel hoe sensueel je haar aanvoelt.

De seksdate met je partner
Op de dag van jullie date kun je jullie huis en/of slaapkamer sfeervoller maken zodat het je zintuigen prikkelt. Steek kaarsen aan, schenk wat wijn in of neem een stuk chocolade, zet je favoriete muziek op en dim de lichten. Steek wat extra tijd in de slaapkamer. Ruim de slaapkamer op, maak het bed op, gebruik mooie lakens en zorg dat alle speelgoed van de kinderen of huisdieren uit het zicht is. Vergeet niet om jezelf te adoreren, neem een warme douche, trek mooie lingerie aan voel je sexy! Want als jij je sexy voelt krijg je sneller zin in seks. Onthoud dat als je te lang geen seks hebt, het voor je partner bijna aanvoelt alsof je hem bewust negeert met je lichaam. Dus doe het gewoon, ga ervoor en je zult blij zijn dat je het hebt gedaan..

->Lees hier voor meer informatie over tantra seks

PS. Volg jij Herhealth.nl al op Instagram? @herhealth.nl

Mindbodygreen.com