Relaties Single

Stop met zoeken naar liefde; het vindt jou

INFJ

Ik geloof niet dat alles in ons leven met een reden gebeurt. Ik geloof dat we voor de meeste dingen die ons overkomen helemaal niet voorbereid zijn. Ons bestaan is random en onvoorspelbaar. Shit happends, dingen gaan goed of dingen gaan mis. We vinden kracht en merken, als dingen mis gaan, dat we sterker zijn dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden. We weten niet hoe de toekomst eruit ziet. Alles kan gebeuren, zowel negatief als positief. 

En dat is zowel fijn als doodeng. Één van de dingen waarvan we hopen dat het ons overkomt is echte liefde. Mensen zijn gebouwd om lief te hebben. En omdat het letterlijk een deel van onze natuur is om lief te hebben zullen de meeste van ons op zoek gaan naar deze liefde. Sommigen vinden deze liefde snel, bij anderen duurt het langer. Als we de liefde nog niet hebben gevonden dan gaan we onszelf vergelijken met vrienden en familie en mensen die we bijna niet kennen die de liefde wel al hebben gevonden.

We beginnen ons af te vragen hoe het kan dat wij de liefde nog niet hebben gevonden. We maken ons zorgen over of het ooit nog wel gaat gebeuren. We worden onzeker en denken dat de liefde er voor ons niet meer in zit. We verzinnen lijstjes in ons hoofd met redenen waarom we nog single zijn en denken aan deze lijstjes als we ons eenzaam en verdrietig voelen. 

Volg Herhealth.nl op Instagram

Maar weet je wat? De meeste dingen in ons leven komen onverwacht en zie je niet aankomen. We worden constant verrast door de veranderingen van het leven. En als we de meeste dingen in het leven niet zien aankomen, waarom zou het met liefde dan anders zijn?

Geloof mij als ik zeg dat liefde je vindt als je het niet verwacht. Het is niet voor niets een cliché. 

Je kunt de liefde niet plannen. Er is geen formule voor. Het is geen wetenschap. Er is geen reden waarom het eerder niet heeft gewerkt. We denken vaak dat we ergens anders in ons leven zouden moeten zijn. Maar we zijn exact waar we moeten zijn. 

Dus laat het los. Laat het gaan. Stop met het forceren van relaties waarvan je diep van binnen weet dat ze niet goed voor je zijn. Stop met het jagen op mensen die niet gevangen willen worden. 

Leef in plaats daarvan je leven en de liefde zal komen. Dit gebeurt altijd. Geef het wat tijd, stop met altijd maar zoeken. Want de liefde zal jou vinden. 

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?

thoughtcatalog.com